Kwart vrouwen ergert zich aan stinkende sporters

Getty Images

ALKMAAR – Witte sportsokken zijn een 'no go', evenals het niet dragen van een sport-BH. Ruim een kwart van de vrouwen ergert zich bovendien aan de geur van medesporters. Toch sporten we minimaal een keer per week, blijkt uit recent onderzoek.

Nederlanders sporten over het algemeen om een betere conditie op te bouwen (62 procent) en omdat we ons er beter door voelen (52 procent).  Dit blijkt uit een groot sportonderzoek dat onder 1006 Nederlanders werd uitgevoerd door Mediaxplain* Research, in opdracht van een producent van natuurlijke geneesmiddelen en gezondheidsproducten.

Liever in teamverband
Ruim de helft van de Nederlanders sport minimaal een keer per week. 44 procent van de sporters doet dit het liefst alleen. 56 procent sport het liefst in teamverband, met een vast sportmaatje of in een groep. Vrouwen geven aan het liefst doordeweeks te sporten (61 procent). Bij de mannen ligt dit op 49 procent. Mannen sporten aanzienlijk meer doordeweeks én in het weekend (39 procent).

Sportergernissen
Sportieve activiteiten brengen ook ergernissen met zich mee. Uit het onderzoek blijkt dat met name agressieve medesporters en persoonlijke spullen die worden gestolen irritatie opwekken. Mannen ergeren zich aan medesporters die stoer doen. Vrouwen storen zich meer aan stinkende sportruimtes en stinkende medesporters (33 procent en 26 procent). Bij mannen stoort respectievelijk 21 procent en 17 procent zich hieraan. Hoog opgetrokken witte sportsokken en het niet dragen van een sport BH zijn een absolute 'no go' zeggen de respondenten.

'Spierpijn positief signaal'
52 procent van de mensen vindt spierpijn een positief signaal, want dan 'heb je je best gedaan'. In werkelijkheid is spierpijn een signaal van je lichaam dat je je spieren, pezen en gewrichten te zwaar hebt belast. Tijd om rustig aan te doen dus en je spieren tijd te geven om te herstellen.

Andere resultaten
• 19 procent van de vrouwen zou Sven Kramer wel een sportmassage willen geven. Bij de mannen gaat de voorkeur Naomi van As (18 procent)
• 43 procent van de vrouwen vindt een hippe sportoutfit niet echt belangrijk.
• 43 procent van de mensen sport gewoon door met spierpijn. Wel minder intensief dan normaal
• 57 procent van de Nederlanders sport ook op het vakantieadres

Auteur 
Bron 
  • Spiroflor Sport Warm