'Een avocado per dag helpt cholesterol verlagen'

Geen effect op buikvet of tailleomtrek

Getty Images

Het dagelijks eten van een avocado helpt het slechte LDL-cholesterol verlagen, zo blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of American Heart Association. Op buikvet, levervet of tailleomtrek hadden de avocado's geen meetbaar effect.

"Hoewel de avocado's geen invloed hadden op buikvet of gewichtstoename, levert de studie nog steeds bewijs dat avocado's een gunstige aanvulling kunnen zijn op een goed uitgebalanceerd dieet," zei Penny Kris-Etherton, Evan Pugh universiteitshoogleraar voedingswetenschappen aan Penn State. "Het eten van een avocado per dag in deze studie veroorzaakte geen gewichtstoename maar wel een lichte daling in LDL-cholesterol, wat allemaal belangrijke bevindingen zijn voor een betere gezondheid."

Lees ook: 7 redenen om vaker avocado te eten

Hoewel eerdere, kleinere studies een verband hebben gevonden tussen het eten van avocado's en een lager lichaamsgewicht, BMI en tailleomtrek, was dit de grootste, meest uitgebreide studie tot nu toe naar de gezondheidseffecten van avocado's, inclusief het grote aantal deelnemers en de lengte van de studieperiode. Er deden 1008 mensen mee, die allemaal gedurende een periode van 6 maanden dagelijks een grote avocado aten.

Auteur 
Bron 
  • Veggipedia