Droge handen door het vele wassen?

Dit kun je er aan doen

Getty Images

Eén van de belangrijkste dingen die je zelf kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is je handen wassen met zeep. Door het vele wassen kun je alleen last krijgen van een droge huid. Heb jij last van droge handen? Dit kun je er aan doen!

Door het velen handen wasssen kan je huid heel droog worden en kan er zelfs eczeem ontstaan. Om dit te voorkomen, moet je je huid goed verzorgen.

Op je huid zit een dun laagje vet dat als een soort 'kit' tussen de voegen van de dode huidcellen gaat zitten. Door vaak je handen te wasssen kan dit laagje oplossen. Als gevolg hiervan kan de huid zijn eigen vocht niet genoeg vasthouden, de huid droogt uit en gaat uiteindelijk barsten en kan ook gaan jeuken.

Smeren, smeren, smeren

Wat kun je hieraan doen? Hydrateren is het antwoord! Dus het liefst na elke keer je handen wassen insmeren met een vettige crème. Het advies van het Huidfonds luidt: hoe vetter de crème, hoe beter. Zet een pot of tube naast je zeeppompje en wen jezelf aan meteen je handen na het wassen in te smeren.

Draag handschoenen

Ga je even naar buiten om een frisse neus te halen? Draag handschoenen. Hoe minder je je handen blootstelt aan kou, hoe beter.

Droge lucht in huis

De luchtvochtigheid is binnenshuis in de meeste huizen laag nu. De centrale verwarming staat continu aan en de ramen gaan minder vaak open, omdat het koud is. Hoe droger de lucht, hoe meer vocht je huid verliest. Ventileer regelmatig en hang waterverdampingsbakjes aan je radiator. Ook zijn er planten die zorgen voor een hogere luchtvochtigheid in huis.

Handmasker

Je kunt je handen ook een masker geven. Smeer ze goed dik in met een extra vette crème voor de handen. Je nagelriemen kun je eventueel extra insmeren met nagelriemolie. Trek vervolgens (katoenen) handschoenen aan. Heb je deze niet? Dan kun je ook plastic folie of een zakje eromheen doen en dit een uur laten zitten. Zo kan de crème goed intrekken.

Auteur 
Bron 
  • Huidfonds