zondag, 25 oktober 2020

'Depressief? Een magneet kan helpen'

BAARN - Magneten als medicijn tegen kwaaltjes tussen de oren. Het klinkt misschien gek, maar Amerikaanse neurologen verwachten dat er binnen twee jaar 'badmutsen' waaruit een elektrisch snoer steekt, bij de apotheek verkrijgbaar zullen zijn.

Het gebruik van magneten wordt steeds populairder in de medische wereld, melden de neurologen. Een grote magneet op je hoofd zou je zelfs van een depressie af kunnen helpen.

Badmuts met magnetische straling
Je zet 'de badmuts' op je hoofd, steekt de stekker in het stopcontact en laat de muts haar werk doen. De sterk magnetische kracht wordt in de hersenen omgezet in een zwak elektrisch stroompje. Hierdoor worden delen van de hersenen geactiveerd of juist onderdrukt. Enige bijwerking is dat je wellicht tijdelijk niet kunt spreken.

Links wordt rechts, goed wordt kwaad
Onderzoekers ontdekken steeds meer toepassingen. Zo kunnen linkshandige mensen ineens rechts worden en zelfs het gevoel voor goed en kwaad kun je met een magneet veranderen. Als je niets van wiskunde snapt, dan is een magneet de oplossing om een betabrein te krijgen.

Vanuit de luie stoel
In de Verenigde Staten worden magneten al langer gebruikt om mensen met een zware depressie te genezen. En met succes. Alleen moeten patiënten voor hun therapie dagelijks naar het ziekenhuis. Met de komst van 'de badmuts zou je ook thuis op de bank van je depressie af kunt komen.

Bron(nen):