5 x de lekkerste warme dranken voor als het koud is

Drink je warm

Handen opwarmen
Getty Images

Buiten is het koud en binnen staat de verwarming met de huidige energieprijzen waarschijnlijk ook vrij laag. Met deze drankjes hou jij jezelf lekker warm.

Gemberthee

Het ultieme drankje als je koud en rillerig bent: gemberthee. Het is heel simpel om te maken. Je kunt er hier een heerlijk recept voor vinden.

Chai tea latte

Heerlijk om mee op te warmen is een homemade chai latte, een Indiaas drankje gemaakt met thee en melk. Dit is heel makkelijk om zelf te maken. Een heel makkelijk en snel recept vind je hier.

Chocolademelk

Een van de lekkerste en bekendste drankjes om op te warmen is natuurlijk een beker warme chocolademelk. Helaas zit kant-en-klare chocolademelk vaak vol met suikers. Het is vrij eenvoudig om zelf een gezondere variant te maken: drie recepten voor slankere, warme choco staan op deze pagina.

Hazelnoot moon milk

Op zoek naar een plantaardige opwarmer? Van deze moon milk met hazelnootmelk, ahornsiroop, kaneel, en vanille-extract ga je het zeker lekker warm krijgen. Ook zijn er mensen die zeggen er beter van te slapen.

Glühwein zonder alcohol

Van een glas smakelijke warme glühwein zonder alcohol zul je heel snel opwarmen. Niet te vaak, maar af en toe een keer kan het prima. Om deze alcoholvrije glühwein te maken, heb je alcoholvrije rode wijn, sinaasappel, citroen, kruidnagels, een kaneelstokje, steranijs en een vanillestokje nodig. Geniet ervan!

Auteur