maandag, 9 december 2019

3 x slanke chocolademelk

Basisrecept chocolademelk, met chai en met pindakaas

Buiten vallen de blaadjes van de bomen, wordt de wind steeds kouder en het aantal zonuren steeds minder. Tijd om binnen op te warmen met een stomende kop chocolademelk. Kant-en-klare chocolademelk zit vaak vol met suikers, maar een gezondere variant heb je zo gemaakt. Drie recepten voor slanke, warme chocolademelk.

1. Basisrecept warme chocolademelk

Aantal personen: 2
Bereidingsduur: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 450 milliliter (plantaardige) melk
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel custardpoeder
  • Stevia of ahornsiroop naar smaak

Bereiding

  1. Meng de custardpoeder met 100 milliliter van de melk, zodat er geen klontjes ontstaan. De custardpoeder geeft een romige smaak met een vleugje vanille.
  2. Voeg vervolgens met de rest van de melk en het cacaopoeder toe aan een steelpan. Roer goed en voeg wat stevia of ahornsiroop toe naar smaak.
  3. Verwarm op middelhoog vuur, maar breng het niet aan de kook. Roer met een garde of melkopschuimer voor een luchtige en romige structuur.
  4. Verdeel de warme chocolademelk over twee mokken.

 

2. Warme chai chocolademelk

Aantal personen: 2
Bereidingsduur: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 450 milliliter (plantaardige) melk
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel custardpoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijssterren
  • 2 kardemompeulen
  • 5 peperkorrels
  • Stevia of ahornsiroop naar smaak

Bereiding

  1. Meng de custardpoeder met 100 milliliter van de melk, zodat er geen klontjes ontstaan. De custardpoeder geeft een romige smaak met een vleugje vanille.
  2. Voeg vervolgens met de rest van de melk, het cacaopoeder, het kaneelstokje, de steranijs, kardemom en de peperkorrels toe aan een steelpan. Roer goed en voeg wat stevia of ahornsiroop toe naar smaak.
  3. Verwarm op middelhoog vuur, maar breng het niet aan de kook. Roer met een garde of melkopschuimer voor een luchtige en romige structuur.
  4. Haal de specerijen uit het mengsel. Verdeel de warme chocolademelk over twee mokken. Serveer met een snufje kaneel.

 

3. Warme chocolademelk met pindakaas

Aantal personen: 2
Bereidingsduur: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 450 milliliter (plantaardige) melk
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel 100 procent pindakaas
  • Stevia of ahornsiroop naar smaak

Bereiding

  1. Voeg de melk met de pindakaas en het cacaopoeder toe aan een steelpan. Roer goed en voeg wat stevia of ahornsiroop toe naar smaak.
  2. Verwarm op middelhoog vuur, maar breng het niet aan de kook. Roer met een garde of melkopschuimer voor een luchtige en romige structuur.
  3. Verdeel de warme chocolademelk met pindakaas over twee mokken.

Tip

Serveren met slagroom is lekker, maar maakt de warme drank wel minder slank. Lees hier over alternatieven voor (slag)room.

Deze recepten zijn afkomstig van the Veggie Reporter.