zaterdag, 5 december 2020

Man kent auto beter dan lichaam

BAARN - Mannen kennen hun auto beter dan hun eigen lijf. Negen van de tien ondervraagden kunnen wel de oliepeilstok vinden, maar de meesten weten niet waar hun zaadleiders zitten. Ook hun kennis op het gebied van erectieproblemen is beperkt, zo blijkt uit onderzoek van een Britse internetapotheek.

Lloydspharmacy Online Doctor onderzocht de kennis van 1500 mannen over hun eigen lichaam en meer specifiek over seksuele problemen. Zo’n 90 procent van de mannen bleek geen moeite te hebben met het aanwijzen van de oliepeilstok en de radiateur in de auto. Slechts 52 procent wist de vas deferens (zaadleiders) te localiseren. Eén op de twaalf dacht zelfs dat deze in je oren zitten. 

​Oorzaken erectieproblemen
Ook over erectiestoornissen en soa’s kunnen veel mannen nog veel bijleren. Slechts 6 procent van de ondervraagden wist wat veelvoorkomende oorzaken van erectiestoornissen zijn. Een derde dacht dat deze iets te maken hebben met het dragen van strakke spijkerbroeken. Volgens een op de tien is masturberen de oorzaak van erectieproblemen.

​Symptomen soa
Twee op de vijf mannen wisten niet wat de belangrijke symptomen zijn van een seksueel overdraagbare aandoening. Een op de twintig dacht bijvoorbeeld dat uitdroging een symptoom van een soa is.

​Schaamte
"Als de auto niet goed functioneert, denken de meeste mannen dat ze wel even onder motorkap kunnen duiken om het probleem op te lossen. Maar als het om hun geslachtsorganen gaat, kunnen ze minder goed potentiële problemen herkennen. Vaak heeft dat te maken met schaamte en hun kop in het zand steken", zegt Tom Brett, expert op het gebied van seksuele gezondheid van de internetapotheek. 

Bron(nen):