vrijdag, 22 januari 2021

Vrouwen zeuren meer bij griep dan mannen

Vaak wordt gedacht dat mannen meer zeuren en klagen als ze ziek, grieperig of verkouden zijn. Britse onderzoekers beweren het tegenovergestelde. Zij zeggen dat vrouwen veel meer zeuren over een griep of verkoudheid.

Volgens de onderzoeksresultaten beweert 91 procent van de vrouwen zich slecht of heel slecht te voelen bij een verkoudheid. Bij de mannen is dat 66 procent.

Ook bleek dat vrouwen langer nodig hebben om te herstellen. Vrouwen zeggen 8 tot 10 dagen nodig te hebben. Mannen zeggen in een dag of 2 weer de oude te zijn.

Mythe
Volgens psychotherapeute McMahon gebruiken vrouwen hun ziekte om het tekort aan aandacht in het dagelijks leven te compenseren. Zij stelt dat vrouwen over het algemeen meer over hun gevoelens praten, maar dat mannen dat meer gaan doen als ze ziek zijn, waardoor dit plots meer opvalt. Hierdoor zou de mythe ontstaan zijn dat mannen overdrijven bij ziekte.  

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen wel meer doen om te voorkomen dat ze ziek worden. Zo doen ze meer aan zelfdiagnose en letten ze beter op wat ze eten. Mannen gaan sneller naar de dokter voor advies.

Trefwoorden:
Bron(nen):
  • Goed Gevoel