5 tips om groente bij het ontbijt te eten

Makkelijk meer groente

Getty Images

Groente eten is gezond. Het advies is om dagelijks minimaal 250 gram groente per dag te eten. Eet je er genoeg van, dan verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2. Maar lang niet iedereen lukt het zoveel groenten te eten. Door je eetgewoontes aan te passen en ook al bij het ontbijt groenten te eten wordt het makkelijker om meer groenten te eten.

1. Neem een omelet

Maak een omelet met lekker veel groente. Denk aan: reepjes paprika, bosui, prei, selderij, doperwten of tomaatjes. Je kunt hem precies zo maken als je zelf lekker vindt.

2. Op je boterham

Dat tomaat en komkommer lekker is op je boterham met kaas weet je waarschijnlijk wel. Maar denk ook eens aan waterkers, paprika, avocado en gegrilde groente.

3. Groentesmoothie

Maak een groentesmoothie om je dag mee te beginnen. Hou je daar niet van? Als je groente door een fruitsmoothie doet, zoals bijvoorbeeld spinazie of selderij, proef je er vrij weinig van.

4. Groentenbrood

Wist je dat er tegenwoordig ook groentenbrood op de markt is? Bij het bereiden van het brood wordt groentensap gebruikt in plaats van water. Denk aan wortelbrood, spinaziebrood of tomatenbrood.

5. Maak een salade

In andere landen is het heel gewoon, salades als ontbijt. Varieer er lekker op los met couscous, rijst of bulghur of zelfs quinoa.
 

Auteur 
  • Ilona Meernik
Bron 
  • Voedingscentrum