Hummus van linzen

Getty Images

Een variant op de traditionele hummus van kikkererwten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 stazak of blik linzen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels mosterd
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1-2 takjes koriander
  • Citroensap naar smaak
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Doe de linzen in een vergiet en spoel ze af onder de kraan. Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie en fruit de knoflook en ui hierin. Voeg de linzen toe en zoveel water dat de linzen 1 centimeter onder staan. Voeg de laurier toe en kook het geheel zo'n 10 minuten.

Laat de linzen uitlekken, maar vang het kookvocht op. Haal de laurier eruit en gooi weg. Pureer het in de keukenmachine met de olijfolie, peterselie, koriander en mosterd tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Als de hummus wat droog is, voeg dan een scheutje kookvocht toe.

Auteur