Win 5 x 25 dozen Sweet Eve aardbeien

Aardbeien
Getty Images

Begin juli werd de Sweet Eve aardbei gelanceerd. Deze Hollandse aardbei is zoeter, steviger en aromatischer dan alle aardbeien die je kent. Wij mochten vijf mensen blij maken met maar liefst 25 doosjes Sweet Eve aardbeien!

Sweet Eve is een volzoete aardbei, heerlijk als gezond tussendoortje en ideaal om te verwerken in gerechten. De ontwikkeling van dit nieuwe aardbeienras, sluit naadloos aan op de huidige trend waarbij niet de ogen maar de smaakpapillen leidend zijn.  "Mensen gaan steeds bewuster om met hun eten. Het credo 'zo veel mogelijk voor zo min mogelijk' maakt plaats voor waardering voor smaak en oorsprong. De volzoete smaak van Sweet Eve doet je beseffen: zó hoort een lekkere aardbei te smaken," aldus Samuel Levie, foodtrendwatcher.

Geen suiker nodig

Sweet Eve is zoeter, steviger en aromatischer dan andere aardbeienvariëteiten waardoor je voor een zoete smaak geen suiker, slagroom of ijs meer nodig hebt. Naast dat de aardbeien een heerlijk gezond tussendoortje zijn om zo te eten (een schaaltje van 125 gram aardbeien bevat slechts 36 kilocalorieën), zijn ze ook uitermate geschikt om te gebruiken in zomerse gerechten.

Inspiratie

Sweet Eve aardbeien zijn onweerstaanbaar lekker bij het ontbijt, de picknick of als lekkere snack. Maar je kunt er veel meer mee. Doe inspiratie op met onderstaande Sweet Eve aardbeienrecepten.

Aardbeienrisotto uit de oven
Aardbeien brioche sandwich
Friszoete aardbeiensalade
Aardbeien met gerookte zalm
Geroosterde eend met aardbeien
 

Auteur 
  • Franca van Dalen
Bron 
  • Sweet Eve aardbeien