Statisch haar? Probeer deze 8 tips

Gebruik de juiste borstel tegen statisch haar

vrouw kamt haar met borstel
Getty Images

Statisch haar hoort bij de herfst en winter. Buiten wordt het kouder, binnen gaat de verwarming weer aan. Truien knetteren als je ze aantrekt en je haren plakken in je gezicht. Met deze acht tips hou je je lokken in bedwang.

Kou, warmte van de föhn, droge lucht binnen… Het droogt je haar uit en daardoor raakt het eerder statisch geladen. De enige oplossing lijkt afknippen of je haar verstoppen onder een flinke muts. Maar gelukkig zijn er ook andere methoden om van statisch haar af te komen.

1. Kammen

Gebruik geen plastic of metalen borstel, maar kies liever een borstel van nylon en varkenshaar. Als je eerst wat haarlak op je borstel of kam spuit en dan pas je haar kamt, wordt het nog minder snel statisch.

2. Verzorging

Droog haar wordt makkelijker statisch. Gebruik dus geen shampoos die je haar te veel uitdrogen, maar kies voor vochtinbrengende producten.

3. De juiste crèmespoeling

Ook zijn er verzorgende producten te koop die je op handdoekdroog haar aanbrengt. Overdrijf niet, van te veel verzorging wordt je haar vet en slap.

4. Droogtrommeldoekjes

Er zijn doekjes die je in de droger doet om te zorgen dat je was lekker ruikt en antistatisch wordt. Deze doekjes kunnen er ook voor zorgen dat je haar antistatisch wordt! Wrijf een doekje over je hoofd van haarwortel tot uiteindes.

5. Wax

Een beetje olie of wax kan ook helpen om je springerige haardos in bedwang te houden.

6. Haarlak

Je haar was nog niet statisch toen je je muts opdeed, maar nu je hem afdoet... Honderden haren staan rechtovereind. Om dit te voorkomen, spray je haarlak in je muts of op je sjaal. Zo kun je jezelf veilig in- en uitpakken.

7. Handcrème

Mocht je handcrème bij je hebben, verdeel dan wat over je handen tot het bijna is ingetrokken. Ga daarna met je handen door je haar en alle haren zitten weer op hun plek.

8. Snelle oplossing

Niets bij de hand? Met water kom je ook een heel eind. Maak je handen nat en maak daarmee je haar lichtjes vochtig. Dit helpt echter maar heel even.