zondag, 14 augustus 2022

Personal training: een goed idee?

Lukt het je niet om het sporten vol te houden? Dan zou je kunnen overwegen om een personal trainer in te huren. Een personal trainer heeft de kennis paraat om je te helpen, ongeacht wat je specifieke behoeften of doelen zijn.

Er zijn veel redenen om een personal trainer in te huren:

  • Heb je pijn en chronische blessures die in de weg staan bij je training? Met de combinatie van een personal trainer, fysiotherapeut of revalidatiedeskundige krijg je snel antwoord en advies.
  • Wil je voor het eerst een marathon rennen? Gewoon een personal trainer inhuren en je krijgt deskundig advies over hoe je blessurevrij over de finish komt.
  • Zwanger of net bevallen? Wil je fit blijven tijdens je zwangerschap of je figuur van voor de zwangerschap snel terugkrijgen? Neem een trainer die een pre- en postnatale expert is en ontdek hoe je in vorm kunt blijven of komen.
  • Lukt het echt niet om naast het afvallen ook nog te sporten? Met de juiste begeleiding van een personal trainer red je het wel!

Kosten?
Investeren in je gezondheid en conditie is een absolute must als je van een lang leven wilt genieten en een goede kwaliteit van leven wilt. Maar laten we realistisch zijn: het inhuren van een trainer om twee à drie keer per week te trainen past misschien niet in je budget.

Elke goede trainer die echt de moeite waard is, kost je minimaal 50 euro per uur en toptrainers zullen tussen de 60-80 euro per uur of meer vragen. Voor twee trainingen per week is dat ten minste 400 euro per maand.

Je kunt in slechts een maand geen grote transformatie verwachten. Het duurt al snel een paar maanden voordat je je doel hebt bereikt en daarna is het een continu proces van onderhoud. We praten dus al snel over duizenden euro's per jaar.

Succes verzekerd
Als je het je niet kunt veroorloven om regelmatig een goede persoonlijke trainer of coach in te huren, dan kun je misschien incidenteel iemand inhuren. Het maakt een enorm verschil als je iemand in vertrouwen neemt en waar je terechtkunt voor informatie, inspiratie en morele steun.

Als je het je wel kunt veroorloven, twijfel dan niet langer en huur een goede persoonlijke trainer in. Je kunt jarenlang zelf trainen zonder een echt resultaat te behalen. Als een trainer een professioneel trainingsschema voor je samenstelt, maakt dat een enorm verschil.

Tevens leg je verantwoording af over je fitnessdoelen. Daardoor heb je het gevoel dat je er niet meer alleen voor staat. Met een goede, slimme trainer en met voldoende inzet, ben je praktisch verzekerd van succes!

Lees hier wat een personal trainer precies doet en hoe je de juiste kiest.