De 5 beste boeken over het hart

Getty Images

Wat kun je het beste lezen, als je meer wil weten over het hart? Er komen veel boeken op de markt van professoren en artsen. Wij vonden deze vijf boeken echte aanraders.

Erik Scherder en Leonard Hofstra: Hart voor je brein

Het hart staat niet op zichzelf, het is sterk verbonden met het brein. Beweegprofessor Erik Scherder en cardioloog Leonard Hofstra leggen uit hoe dat precies zit en waarom meer bewegen zo goed is voor
je hoofd én voor je hart.

260 pag., uitg. Athenaeum, €22,50

Bestel hier 'Hart voor je brein'.

Janneke Wittekoek en Dorenda van Dijken: Hart & Hormonen

In de vruchtbare leeftijd beschermen hormonen het vrouwenhart. Na de overgang neemt die bescherming af. Cardioloog Janneke Wittekoek en gynaecoloog Dorenda van Dijken willen vrouwen bewust maken van hun lijf en laten zien hoe je gezond ouder kunt worden.

167 pag., uitg. Lucht, €20

Bestel hier Hart & Hormonen

 

Sandeep Jauhar: Het hart

Wist je dat de arts die de hartkatheterisatie heeft uitgevonden zichzelf als proefkonijn heeft gebruikt? Levensgevaarlijk, maar het leverde Werner Forssmann wel de Nobelprijs op. De Amerikaanse cardioloog Sandeep Jauhar verzamelde in dit boek nog veel meer spannende verhalen. Al een paar jaar oud, maar nog steeds een aanrader.

Bestel hier 'Het hart'

336 pag., uitg. Thomas Rap, €24,99

 

Annemieke Janssen en Joris Vermeulen: Hart voor je lijf

Cardioloog Annemieke Janssen schreef samen met haar zus al twee kookboeken met hartvriendelijke recepten. In haar nieuwe boek legt ze glashelder uit hoe het zit met het gezondheidseffect van alledaagse voedingsmiddelen zoals thee, knoflook en donkere groenten.

Bestel hier 'Hart voor je lijf'.
240 pag., Fontaine Uitgevers, €19,99

 

Akke-Jeanne Klerk: Psychologie van een gebroken hart

Een verbroken relatie, het overlijden van een dierbare en een grote teleurstelling kunnen je hart breken. Psycholoog en coach Akke-Jeanne Klerk geeft adviezen waarmee je dat gevoel kunt omzetten in persoonlijke groei.

Bestel hier 'Psychologie van een gebroken hart'
192 pag., uitg. AnkhHermes, €20

Dit artikel staat in de nieuwe gids 'Hart' die juni 2021 verschijnt. Hierin leest u alles over het hebben en houden van een gezond hart. Bestel de gids hier voor slechts €9,95. Met gratis verzending.

Auteur 
  • Heleen Croonen