Podcast Gezond Gesprek: de overgang

Gezond Gesprek met gynaecoloog Dorenda van Dijken

Dorenda van Dijken
Redactie

Bijna 2 miljoen vrouwen in Nederland zijn in de leeftijd tussen de 45 en de 60 jaar. En dat is de leeftijdsfase waarin de overgang plaatsvindt. De overgang: een onbekend en zelfs een beetje een taboe-onderwerp, maar wel heel belangrijk om eens een Gezond Gesprek over te voeren. Dat doen we met Dorenda van Dijken, gynaecoloog in het OLVG.

Wist je dat maar liefst 80 procent van de vrouwen overgangsklachten heeft? Dat zijn vervelende klachten zoals opvliegers, hartkloppingen, stemmingswisselingen, hoofdpijn, gewichtstoename, duizeligheid en slecht slapen. In deze aflevering van Gezond Gesprek praten we over de overgang en de impact op je leven – en op je omgeving. Onze expert is Dorenda van Dijken. Ze is al 25 jaar gynaecoloog in het OLVG in Amsterdam en voorzitter van de Dutch Menopause Society. Dorenda vertelt in deze podcast wat de overgang is, wat je kunt verwachten, wanneer je naar de dokter moet én of hormonen slikken een goed idee is. Luisteren! Ook als je partner, moeder of zus in deze leeftijdsfase zit. Want een slimme meid… is ook op de overgang voorbereid.

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.

Auteur