Top 10 artikelen Medisch 2016

Pijn, penislengte en peesontsteking

Getty Images

In welke medische onderwerpen waren de meeste bezoekers van Gezondheidsnet in 2015 geïnteresseerd? Het varieert van pijn op de borst tot het meten van de lengte van je penis. Je vindt het overzicht in deze top 10.

1. 9 oorzaken van pijn op de borst

Bij pijn op de borst beginnen de meeste mensen zich meteen zorgen te maken. Gelukkig heeft pijn op de borst heel vaak een onschuldige oorzaak.

2. Zo meet je de lengte van je penis

Ieder mens kent zijn onzekerheden. Bij sommige mannen bevindt die onzekerheid zich nog wel eens in de broek. Maar hoe meet je nu eigenlijk goed of je aan de 'standaard' voldoet?

3. Check hier wat voor hoofdpijn jij hebt

De ene hoofdpijn is de andere niet. Dus wat voor je buurman helpt, heeft bij jou misschien geen effect. Lees wat voor hoofdpijn jij hebt en ontdek hoe je er mee om kan gaan.

4. Wat zegt je urine over je gezondheid?

Normaal gesproken is urine helder en lichtgeel tot felgeel van kleur. Veranderingen in je eetpatroon, medicijngebruik en je hormoonhuishouding hebben echter allemaal invloed op de kleurvan je plas. Kijk eens in de wc om te zien hoe het met je gezondheid gaat.

5. Wat je moet weten over je lichaamstemperatuur

Er zijn maar weinig mensen die het nog nooit hebben gehad: koorts. Wat is koorts en is een te hoge of lage lichaamstemperatuur eigenlijk gevaarlijk? Zeven vragen én de antwoorden over lichaamstemperatuur.

6. Wat je tong je vertelt over je gezondheid

Een gezonde tong is mooi egaal roze, zonder ruwe oppervlakken of andere oneffenheden. Medische problemen of slechte hygiëne kunnen leiden tot ontstekingen, verkleuringen, een harige tong en zelfs tongkanker.

7. Tips tegen keelpijn

Pijn bij het slikken, heesheid, een prikkelend gevoel, een opgezwollen keel: keelpijn kan onplezierige bijeffecten hebben. Gelukkig zijn er middeltjes om je klachten te verminderen.

8. 11 vragen over peesontsteking

Een pijnlijke pees is vaak een gemene, hardnekkige blessure. Wat kun je doen om sneller te herstellen en herhaling te voorkomen?

9. 8 dingen die je moet weten over oorsuizen

Een constante piep, ruis of brom in je oor. Zelfs in je slaap ontkom je er niet aan. Om gek van te worden! En dat allemaal dankzij een paar overactieve hersencellen.

10. Urine: wat zegt de geur?

Vrijwel iedereen is bekend met de geur die urine verspreid na het eten van asperges. Ook op andere momenten kan de urine van geur veranderen. Door sommige medicatie bijvoorbeeld, of wanneer je bloedsuikerspiegel aan de hoge kant is.

Auteur