Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 27 mei 2017

5 tips tegen droge handen

Snel zachte en soepele handen

Droge handen zijn een veel voorkomend probleem in de winter. Bijvoorbeeld doordat je in de kou fietst zonder handschoenen aan of door droge lucht binnenshuis. Met deze tips zijn je handen snel weer zacht en soepel.

Draag handschoenen

Voorkom droge handen in de winter door ook als het nog niet zo heel koud is al met handschoenen naar buiten te gaan. Hoe minder je je handen blootstelt aan de kou, hoe beter.

Droge lucht

In de winter is de luchtvochtigheid binnenshuis vaak lager. De centrale verwarming gaat aan en ramen gaan minder regelmatig open. Hoe droger de lucht in huis, hoe meer vocht de huid afstaat. Hierdoor kun je een droge huid krijgen.

Met een hygrometer kun je bepalen hoe het met de luchtvochtigheid in je huis is gesteld. Is de luchtvochtigheid in je huis laag? Dan zou je kunnen overwegen een luchtbevochtiger aan te schaffen. Een goedkopere oplossing is waterverdampingsbakjes aan de radiator hangen.

Smeren

Smeer dagelijks een aantal keren handcrème op je handen om ze goed vet te houden. Vooral na het wassen van je handen of als je met je handen in bijvoorbeeld een emmer sop hebt gezeten.

Gebruik met schoonmaken huishoudhandschoenen, zodat je handen niet te veel in aanraking komen met water. Te veel water zorgt voor uitdroging van de huid.

Scrub

Toch last gekregen van droge handen? Scrub je handen met een fijne scrubcrème. Zo verwijder je dode huidcellen en losse velletjes. Mensen met een gevoelige huid kunnen dit beter niet doen.

Handmasker

Smeer je handen goed dik in met een speciaal masker of met een extra vette crème voor de handen. Je nagelriemen kun je eventueel extra insmeren met nagelriemolie.

Trek vervolgens (katoenen) handschoenen aan. Het beste kun je dit 's avonds doen voordat je gaat slapen en ze de hele nacht aanhouden, zodat het masker goed kan inwerken.

Meteen de volgende morgen zullen je handen al zachter aanvoelen. Herhaal de behandeling regelmatig om zachte en soepele handen te houden.

Reactie toevoegen

7 Comments

Door Tjitske (niet gecontroleerd) op zo, 11/06/2016 - 20:06

Kamferspiritus + glycerine, maar dat soort dingen maken ze tegenwoordig niet meer volgens mij: té goedkoop, daar verdienen ze niks aan! ;-) Net als boraxglycerine, hielp ontzettend goed tegen aften, maar zelfde verhaal wordt niet meer gemaakt!
M.vr.gr. Tjitske

Door Sharon (niet gecontroleerd) op di, 10/11/2016 - 09:29

Ik heb ze 5 jaar geleden bij een natuurdrogist gekocht. Je kunt ze echter bij meer winkels krijgen, online drogisterij, apotheek, thuiszorgwinkel. Laat Google erop los voor een winkel bij jou in de buurt.

Door Marleen (niet gecontroleerd) op di, 10/11/2016 - 08:06

Waar vind ik katoenen handschoentjes?????

Door Rob (niet gecontroleerd) op di, 12/01/2015 - 11:01

Heeft iemand ook zo'n tip voor droog voorhoofd? Ik ben nogal allergisch voor geparfumeerde smeersels en heb een (lichte) vorm van eczeem/psoriasis. Dit jaargetijde is voor mij altijd funest. En om nou steeds weer met hormoonzalf te smeren wordt het ook niet echt beter van....

Door Annabel (niet gecontroleerd) op di, 02/03/2015 - 19:36

kan ik me ook goed herinneren glyserine en kamferspiritus maar dat zal omdat het niet in een tube kan en niet veeeeeeeeeeeeel geld zal opbrengen niet meer actueel worden !!! Was misschien
wel het goedkoopst en het beste ?

Door Jose Sproncken (niet gecontroleerd) op di, 02/03/2015 - 13:20

Ipv scrubcreme : keukenzout, handen vochtig maken, een beetje zout in je handpalm en dan handen wassen.Daarna goed incremen,

Door RReim (niet gecontroleerd) op do, 01/30/2014 - 17:15

Mijn moeder gebruikte vroeger een combinatie van kamferspiritus en glycerine. Dat haalde ze bij de drogist en die maakte het gewoon klaar en deed het in een flesje. Klaar oor gebruik.