Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
dinsdag, 21 februari 2017

5 tips tegen droge handen

Snel zachte en soepele handen

Droge handen zijn een veel voorkomend probleem in de winter. Bijvoorbeeld doordat je in de kou fietst zonder handschoenen aan of door droge lucht binnenshuis. Met deze tips zijn je handen snel weer zacht en soepel.

Draag handschoenen

Voorkom droge handen in de winter door ook als het nog niet zo heel koud is al met handschoenen naar buiten te gaan. Hoe minder je je handen blootstelt aan de kou, hoe beter.

Droge lucht

In de winter is de luchtvochtigheid binnenshuis vaak lager. De centrale verwarming gaat aan en ramen gaan minder regelmatig open. Hoe droger de lucht in huis, hoe meer vocht de huid afstaat. Hierdoor kun je een droge huid krijgen.

Met een hygrometer kun je bepalen hoe het met de luchtvochtigheid in je huis is gesteld. Is de luchtvochtigheid in je huis laag? Dan zou je kunnen overwegen een luchtbevochtiger aan te schaffen. Een goedkopere oplossing is waterverdampingsbakjes aan de radiator hangen.

Smeren

Smeer dagelijks een aantal keren handcrème op je handen om ze goed vet te houden. Vooral na het wassen van je handen of als je met je handen in bijvoorbeeld een emmer sop hebt gezeten.

Gebruik met schoonmaken huishoudhandschoenen, zodat je handen niet te veel in aanraking komen met water. Te veel water zorgt voor uitdroging van de huid.

Scrub

Toch last gekregen van droge handen? Scrub je handen met een fijne scrubcrème. Zo verwijder je dode huidcellen en losse velletjes. Mensen met een gevoelige huid kunnen dit beter niet doen.

Handmasker

Smeer je handen goed dik in met een speciaal masker of met een extra vette crème voor de handen. Je nagelriemen kun je eventueel extra insmeren met nagelriemolie.

Trek vervolgens (katoenen) handschoenen aan. Het beste kun je dit 's avonds doen voordat je gaat slapen en ze de hele nacht aanhouden, zodat het masker goed kan inwerken.

Meteen de volgende morgen zullen je handen al zachter aanvoelen. Herhaal de behandeling regelmatig om zachte en soepele handen te houden.

Reactie toevoegen

15 Comments

Door Simone (niet gecontroleerd) op zo, 02/19/2017 - 09:18

Is het misschien een idee om je huurbaas uit te nodigen bij je te komen inspecteren?

Door Rienkje (niet gecontroleerd) op zo, 11/06/2016 - 20:18

Bij de apotheek.

Door Biene (niet gecontroleerd) op zo, 11/06/2016 - 20:11

Cobie, als je in zo'n armoedig huis leeft dan ga je toch verhuizen!

Door Tjitske (niet gecontroleerd) op zo, 11/06/2016 - 20:06

Kamferspiritus + glycerine, maar dat soort dingen maken ze tegenwoordig niet meer volgens mij: té goedkoop, daar verdienen ze niks aan! ;-) Net als boraxglycerine, hielp ontzettend goed tegen aften, maar zelfde verhaal wordt niet meer gemaakt!
M.vr.gr. Tjitske

Door Cobie (niet gecontroleerd) op zo, 11/06/2016 - 18:10

Helaas woon ik in een huis zonder cv, zonder dubbele ramen en kan er weinig open omdat alles is dicht geverfd door een stelletje aso's die de huisbaas had gestuurd.
Dus de luchtvochtigheid in mijn huis is erg hoog, moet iedere ochtend de ramen zemen vanwege dat het water er af loopt.
Douchen is een hel, heb een heel oud elektrisch kacheltje dat ik op het randje in de douche neerzet om het een beetje warm te krijgen met douchen.
Daarom ben ik net als de mensen vroeger die eens per week in de teil gingen, ik douche uitgebreid met haar wassen eens of twee keer per week.
Het is te koud om me in te smeren met bodylotion, heb een voorraad van hier tot Tokyo maar in de winter, wanneer het echt nodig is, vergeet ik het maar voor het gemak. Wel was ik mijn oksels en "private parts" iedere dag ff snel voor de geiser in de keuken. Trouwens, Sebamed bevalt erg goed, je krijgt er echt een soepelere huid van.
Wil geen reclame maken want ik koop altijd wat in de aanbieding is en dit was bij (zal de naam niet noemen in de aanbieding).

Door inevander Aa (niet gecontroleerd) op di, 10/11/2016 - 19:15

Heb veel last van jeuk in mijn nek

Door Elsbeth (niet gecontroleerd) op di, 10/11/2016 - 10:00

De balm van Derminal werkt super. Er zitten ook geen geurstoffen in dus geen irritatie bij mij. Top.

Door Sharon (niet gecontroleerd) op di, 10/11/2016 - 09:29

Ik heb ze 5 jaar geleden bij een natuurdrogist gekocht. Je kunt ze echter bij meer winkels krijgen, online drogisterij, apotheek, thuiszorgwinkel. Laat Google erop los voor een winkel bij jou in de buurt.

Door Marleen (niet gecontroleerd) op di, 10/11/2016 - 08:06

Waar vind ik katoenen handschoentjes?????

Door Janneke (niet gecontroleerd) op di, 12/01/2015 - 21:02

Bij mij helpt duindoorncrème van Weleda. Scheelt ook dat ik vitamine A in combinatie met D gebruik, anders heb ik een nogal ruwe huid.
@Rob. Weet niet wat je kan gebruiken maar ook eens kijken voor middelen die van binnenuit helpen want daar begint het vaak.