Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 22 juli 2017

Huid veroudert door te veel suiker

AMSTERDAM - Te veel suiker is niet goed voor je huid. Suiker zorgt er namelijk voor dat je rimpels krijgt.

De suikers die je opneemt, hopen zich op in je huid. Daar hechten ze zich aan het collageen, waardoor je huid minder elastisch wordt. Doordat je huid zijn elasticiteit verliest, gaat hij sneller tekenen van veroudering vertonen.

Zoetstoffen
Vooral witte suiker en zoetstoffen in drankjes zijn slecht voor je huid. Dat komt doordat ze zorgen voor een snelle verhoging van de bloedspiegel. Er bestaan al verzorgingsproducten die het schadelijke effect van suiker op de huid tegengaan.

Kun je echt niet zonder suiker? Je kan de schade proberen te beperken door alleen ’s ochtends suikers te eten. Dan heeft je lichaam nog de hele dag de tijd om de suikers te verbranden.

Bron(nen):

  • GezondheidsNet.be