Rimpels: yoga helpt

Strijd tegen de zwaartekracht

Getty Images

Rimpels vertellen je levensverhaal en zijn dus helemaal niet erg. Een gelukkig en ontspannen leven kunnen helpen om ongewenste rimpels te voorkomen. Met yoga kun je ontspannen en het effect van de zwaartekracht op je lichaam ongedaan maken. Doe dagelijks deze oefeningen 'tegen' rimpels.

yoga
Getty Images
Zitten met de borst omhoog
Ga comfortabel zitten en zet je vingertoppen achter je heupen op de grond. Adem in en richt je borst omhoog. Als het goed voelt, kun je je heupen ook iets van de grond optillen, zodat je ruimte tussen ruggenwervels creëert. Laat je heupen op een uitademing rustig zakken en ga rechtop zitten. 

 

yoga
Getty Images
Zitten met een eenvoudige twist
Blijf lekker zitten, adem in en til je linkerarm omhoog. Leg je llinkerhand terwijl je uitademt op je rechterknie. Duw de vingertoppen van je rechterhand achter je heupen tegen de grond. Adem in en maak je bovenlichaam lang. Adem uit en draai je bovenlichaam naar rechts. Als je je adem helemaal hebt uitgeblazen draai je je bovenlichaam weer naar het midden en herhaal je hetzelfde patroon van ademen en bewegen aan je andere kant.

  

yoga
Getty Images
De hoofdstand
Als je de hoofdstand nog nooit eerder hebt gedaan, is het het beste om hem eerst eens te proberen met een yogaleraar erbij, of iemand die al een tijd aan yoga doet en kan helpen. Ga op je knieën zitten met je schouders boven je heupen. Vouw je vingers losjes in elkaar en leg je handen op de grond. Zet je bovenkant van je hoofd op de grond, zodat je handen de achterkant van je hoofd vasthouden.
 

Blijf een paar ademhalingen zo zitten om aan de positie te wennen. Prik dan je tenen in de grond en strek je benen. Blijf tien lange, diepe ademhalingen in deze houding. Als je wilt stoppen, laat je rustig je knieën op de grondzakken. Rust dan met je voorhoofd op de grond en de armen gestrekt.

Loop met je voeten in de richting van je lichaam tot je heupen boven je schouders staan en je rug verticaal is. Blijf een paar ademhalingen zo staan. Als het goed voelt buig je een knie en breng je je hiel naar je bil. Laat je voet dan weer zakken en buig je andere knie.

Probeer dan beide knieën tegelijk te buigen. Als je beide knieën tegen de billen hebt, kun je langzaam je benen strekken. Blijf twintig lange, diepe ademhalingen zo staan, als het lukt. Als je uit de houding wilt komen, kun je je benen een voor een langzaam laten zaken en een paar ademhalingen uitrusten.

Deze oefeningen zijn afkomstig uit het boek Yoga helpt van Tara Stiles.

Auteur 
  • Redactie