woensdag, 28 september 2022

Waterontharder tegen eczeem

PORTSMOUTH - Engelse onderzoekers van de universiteit van Portsmouth denken dat het installeren van een waterontharder eczeem kan verlichten. Ze zijn een studie begonnen en de eerste resultaten zijn veelbelovend.

In sommige gebieden in Engeland, zoals Portsmouth, is het water 'hard'. Hier zijn meer gevallen van eczeem, maar of dit met elkaar te maken heeft, is nog niet wetenschappelijk bewezen. Daarom zijn de onderzoekers op zoek naar kinderen tussen de zes maanden en zestien jaar die last hebben van gemiddelde tot ernstige eczeem.

De deelnemers zullen in een ziekenhuis worden gevolgd door verpleegkundigen, die niet weten wie er wel een waterontharder in huis heeft en wie niet. Met een polsband worden 's nachts de krabbewegingen gemeten.

Medicijnen
Op dit moment hebben er nog maar enkele mensen meegedaan, maar de waterontharder lijkt een groot verschil te maken. Ook hoeven mensen minder wasmiddel te gebruiken bij zacht water, wat de klachten ook ten goede komt. De resultaten kunnen een groot verschil maken in het gebruik van medicijnen en de levenskwaliteit van kinderen met eczeem.

Trefwoorden:
Bron(nen):