Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 24 augustus 2017

Mark Chen

Mark Chen is fysiotherapeut, personal trainer en het brein achter online platform Physio101.

Wil jij een vraag stellen aan Mark? Stuur dan een mailtje! Als jouw vraag ook voor anderen interessant is, zal hij deze beantwoorden en publiceren we deze op de site.

Mark: "Fysiotherapie zou als vak gegeven moeten worden op school. We hebben maar één lichaam en daar moeten we het ons hele leven mee doen. Het zélf kunnen verhelpen en het onderhouden van klachten hoort thuis in het basispakket van iedere persoon."

Physio101

Mark is het brein achter Physio101, een online platform waar je inzicht krijgt in waar en waarom klachten of blessures kunnen ontstaan, waarom ze maar niet lijken te verdwijnen en wat je er zélf aan kunt doen om er vanaf te komen. Je kunt hier terecht voor informatie, praktische tips, oefeningen en video's om zelf aan de slag te gaan.

"Deze website is voortgekomen uit de passie om patiënten kennis te laten maken met hun eigen klachten, zodat de persoon die te maken heeft met fysieke klachten zélf leert waarom klachten bestaan en hoe ze verholpen kunnen worden. Het idee is niet om fysiotherapie overbodig te maken. Het doel is om de kenniskloof tussen de expertise van de fysiotherapeut en de afhankelijkheid van de patënten te verkleinen. We nemen mensen mee op een verkenreis door hun eigen lichaam. Via de nieuwsbrief voorzien we de lezers van zelftesten, oefeningen en inspirerende verhalen", zegt Mark Chen.

Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Expertise
Fysiotherapeut