Helpt dry needling bij aangezichtspijn?

aangezichtspijn
Getty Images

Ik heb atypische aangezichtspijn en volgens de neuroloog heb ik ook tekenen van clusterhoofdpijn en migraine. Een oorzaak voor mijn aangezichtspijn is niet vast te stellen. Zijn dry needling-behandelingen iets voor mij?

Annette

Mark Chen, fysiotherapeut

Hi Annette,

Goede vraag. Uit mijn ervaring is dry needling een uitstekende interventie voor hoofdpijn-gerelateerde klachten. Wel wil ik hierbij een aantal kanttekeningen zetten.

1. Het is belangrijk om een ervaren DN-behandelaar te zoeken, mogelijkerwijs met een verdieping voor neck/gezicht/kaak problematiek. Deze behandelaar zal dan eerst een onderzoek doen om te zien of er mogelijk andere zaken behandeld moeten worden in deze regio's.

2. In de afbeelding hieronder zie je verschillende zones waar hoofd- en aangezichtspijn vaak voorkomt, met de spieren die hier mee in verband worden gebracht. de kleine zwarte kruisjes kenmerken de spier, de rode zone de regio waar de klachten zich kunnen uiten.

hoofdpijn
Getty Images

Het is belangrijk dat de behandelaar de tijd neemt om deze regio's goed te bekijken en probeert om een een relatie aan te tonen. Mocht bekende pijn opgewekt kunnen worden door een spier te manipuleren, dan versterkt dat de kans dat een DN-behandeling hier goed bij aansluit.

3. Hoofdpijnklachten zijn vaak een combinatie van factoren. Denk hierbij aan voeding, slaap, houding en allerlei andere stressgerelateerde factoren.

Ik zou dus graag adviseren om al deze verschillende aspecten te bekijken. Daar zal de behandelaar vast mee kunnen helpen!

Veel succes,

Mark

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Mark Chen is fysiotherapeut en NASM geschoolde personal trainer. Sinds augustus 2014 is hij werkzaam in Phnom Penh, Cambodja. Zijn expertise ligt in het analyseren en optimaliseren van bewegingspatronen. Dry needling en medical taping zijn een belangrijk onderdeel van zijn visie en training voert de boventoon.