Net getest: Satinelle Ice Premium

Snel en verdoofd epileren

Getty Images

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden! Nu valt dat met de Satinelle Ice Premium wel mee. Als je de eerste keer epileren met de Satinelle 'overleeft', ben je meteen verslaafd. Epileren doet namelijk met elke keer dat je het doet minder pijn. Bovendien krijg je er gladde benen voor terug, die superlang glad blijven!

Het eerste wat opvalt aan de Satinelle Ice, is dat het heel anders van vorm is dan andere epileerapparaten. Het is lang en dun met mooie bloemetjes erop. Ook is de kop anders gevormd, met een lichte ronding in het epileerhoofd. Bovendien zit er een 'Ice cooler' op, om de pijn tijdens het epileren te verminderen.

Pijnlijk?

Ik ben zelf al heel lang een fervent epileerster. Zelfs met mijn oude apparaat (zonder poespas) doet het epileren van mijn benen geen pijn meer. Om toch goed te kunnen testen, besloot ik mijn armen te epileren. Aangezien ik die normaal nooit epileer, leek me dat wel vergelijkbaar met iemand die voor het eerst haar benen epileert.

Ik begon met de Satinelle Ice op mijn linkerarm. Dat deed eerlijk gezegd wel pijn, maar het viel me mee. Het was even doorbijten en een paar minuutjes later was mijn hele onderarm haarvrij.

Daarna nam ik de proef op de som door mijn rechterarm met mijn oude apparaat te epileren. Dit ging moeizamer. Het deed meer pijn en er leken veel minder haren in één beweging mee te komen. Ik moest dus veel vaker over hetzelfde gebied. Uiteindelijk heb ik het afgemaakt met de Satinelle Ice.

Ice cooler

Dat het minder pijnlijk is, komt voor een groot deel doordat de koeling van het ijs verdovend werkt. De Ice cooler voegt dan ook zeker wat toe. De Ice cooler zorgt bovendien dat je het apparaat rechtop tegen de huid houdt, waardoor het epileren beter gaat. Wie wil, kan de Satinelle overigens ook zonder Ice cooler gebruiken.

De Ice cooler kan gewoon in de vriezer blijven liggen; altijd klaar voor gebruik. Het isolatiegedeelte dat je vasthoudt, blijft op kamertemperatuur. Hierdoor krijg je geen koude handen.

Oplaadbaar

Dat het apparaat draadloos werkt, is ook een groot voordeel. Je kunt dan overal epileren. Soms heb je bijvoorbeeld meer licht nodig om de haartjes beter te kunnen zien. Dat gaat niet altijd even goed als je met een snoer slechts een bepaald bereik hebt.

Het valt wel op dat het motortje een stuk minder sterk is als je het apparaat draadloos gebruikt. Maar zelfs draadloos epileerde de Satinelle Ice beter dan mijn oude apparaat. Toch is het misschien voor wat stuggere beenharen nodig om de stekker in het stopcontact te steken.

Massage met aloe vera

De Satinelle Ice belooft ook 'een sonische massage met aloe vera'. Daar heb ik eigenlijk vrij weinig van gemerkt. Het epileerhoofd is bovendien van hypoallergeen keramisch materiaal gemaakt.

Dit alles zou voor minder irritaties zorgen. Nou had ik geen irritaties, maar of ik die anders wel had gehad? Bij mijn oude apparaten had ik die namelijk ook vrijwel nooit.

Nog meer extra's

Op het epileerhoofd kan ook een beschermhuls worden gezet. Deze zorgt ervoor dat er maar een klein gebied tegelijk geëpileerd wordt. Hierdoor wordt het minder pijnlijk en kun je gevoeligere delen als je oksels epileren. Voor wie het aandurft, kan zelfs de bikinilijn ermee gedaan worden!

De Satinelle komt in een lief meeneemtasje. Ook krijg je er een scrubhandschoentje bij. Dit kun je gebruiken om je benen te scrubben, zodat ze nog gladder aanvoelen. Scrubben werkt ook heel goed om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Mocht je het epileren uiteindelijk toch te pijnlijk vinden, dan kun je het epileerhoofd vervangen door de bijgeleverde scheerkop...

Auteur