Boekrecensie: Feel good food

Lichte en makkelijke recepten waar je blij van wordt

Getty Images

Maandelijks vinden meer dan een miljoen eetliefhebbers de weg naar uitpaulineskeuken.nl. Op dit blog deelt Pauline Weuring samen met haar zus Annika culinaire inspiratie. Ze laat zien dat koken helemaal niet zo ingewikkeld en tijdrovend is. In 'Feel good food' staan bijna negentig lichte recepten. Eten dat goed voor je is en waar je blij van wordt.

Foodblogger Pauline Weuring wil gelukkig worden van elke hap die ze neemt. Eten moet vooral heel lekker zijn. Diëten is niet voor haar weggelegd, ze zorgt liever voor een goede balans. De ene keer wat meer, de andere keer wat minder. Gezond eten doet ze met haar boerenverstand: veel verse producten, lekker onbewerkt en alles zelf gemaakt. Veel variëren ook.

Blije recepten

Van de recepten in Feel good food moet je blij worden. Het gaat om eten wat goed voor je is. Weuring vertelt je niet wat goed voor jou is, maar geeft je inspiratie om gevarieerd en lekker te eten. De recepten zijn gemakkelijk, en allemaal verse bereidingen. Daarbij is een groot deel van de recepten voedselzandloperproof.

Voor elk moment van de dag vind je in Feel good food suggesties. Van ontbijt (denk aan smoothiebowls, ontbijtpita’s met roerei en zalm  bananabreadwafels), lunch (bijvoorbeeld bloemkoolsoep met rozemarijnolie, boekweitsalade met geschaafde groene asperges of viskoekjes met sriracha-dip) en diner (zoals shepherd’s pie met bloemkool, parelgortrisotto met garnalen en groene curry met kipgehaktballetjes) tot allerlei nagerechten, lekkers voor bij de koffie en weekendbites.

Getty Images

Lekker en licht

Bij elk recept vind je een persoonlijke touch in de vorm van een ervaring of motivatie. De foto’s zijn licht en lekker uitnodigend. De opmaak is rustig en de recepten zijn heel duidelijk. Door het boek verspreid vind je verschillende leuke toevoegingen zoals een saladewijzer, hot spot list en Weurings ultieme voorraadkast. Ook legt ze uit hoe ze kookt: ‘Ik kijk simpelweg wat er in mijn koelkast ligt en wat op moet. Dat is de basis van een nieuw recept.‘

Feel good food is een fijn boek voor doordeweeks. Weuring gaat voor lekker, licht en snel. En dat is absoluut gelukt. Geschikt voor elke kok van beginnen tot die-hard foodie. Niemand heeft tenslotte tijd (of zin) om elke dag uren in de keuken te staan. Een handvol goede ingrediënten en (inspiratie uit) Feel good food. Meer heb je eigenlijk niet nodig om lekker te eten.

Wil je alvast aan de slag met een recept uit Pauline's keuken? Wij mogen al een tipje van de sluier oplichten:

Pauline Weuring is een foodie in hart en nieren. De passie voor lekker eten zat er van kinds af aan al in. Zij is bedenker en eigenaar van het populaire kookblog Uit Pauline’s Keuken. Eerder schreef zij de bestsellers Het Voedselzandloper Kookboek en Uit Pauline's keuken.