Boekrecensie: Het slimmedarmendieet-kookboek + winactie

Het kookboek bij Het slimmedarmendieet van Dr. Michael Mosley

Getty Images

Het slimmedarmendieet is een bestseller van de bekende medische journalist en dokter Michael Mosley. Bij dit boek is nu een kookboek verschenen: Het slimmedarmendieet-kookboek van Dr. Clare Bailey met voedingsdeskundige Joy Skipper. Een kookboek Met 150 recepten om je darmen te herstellen en je gezondheid en welzijn een oppepper te geven. We mogen vijf exemplaren van het kookboek weggeven!

In 2017 verscheen in Engeland het boek The clever guts diet van Michael Mosley en in mei 2018 de Nederlandse vertaling Het slimmedarmendieet. In het boek beschrijft hij het microbioom, oftewel de darmflora. "De samenstelling van de darmbacteriën (oftewel het ‘microbioom’) is zo persoonlijk als een vingerafdruk. Het microbioom zegt veel over je gezondheid en je omvang.", aldus Mosley.

Dieetplan

In Het slimmedarmendieet stonden al vele recepten, menuplannen, checklists en tips om je eetgewoontes aan te passen en je darmen gezonder te maken, in Het slimmedarmendieet-kookboek staan nog meer voedingstips, een dieetplan en heerlijke recepten voor een optimale darmgezondheid. De recepten zijn zorgvuldig samengesteld. Naast bouillons met een heilzame werking en enzymenstimulerende salades staan er gerechten in die rijk zijn aan pre- en probiotica, compleet met maaltijdplanners, tips voor 5:2 vastendagen van 800 calorieën en essentiële voedingsinformatie.

Kortom een kookboek waarmee je de manier waarop je eet voorgoed kan veranderen.

Prijsvraag

Wil jij aan de slag met het slimmedarmendieet-kookboek? Goed nieuws! We mogen vijf exemplaren weggeven. Vul onderstaand formulier hieronder volledig in. De prijswinnaars worden 19 augustus bekendgemaakt.

Auteur 
  • Ilona Meernik