donderdag, 22 april 2021

'Chilipepers helpen om af te vallen'

Wetenschappers hebben nieuw bewijs gevonden dat een stof die in chilipeper zit, capsaïcine, kan helpen om af te vallen. Deze stof heeft namelijk een gunstig effect op de stofwisseling.

Eerder onderzoek wees al uit dat chilipepers en pittig gekruid eten, kunnen zorgen voor gewichtsverlies. Maar ook goed zijn voor het hart en de bloeddruk. Dit nieuwe onderzoek laat zien dat capsaïcine helpt om af te vallen en het metabolisme versnelt. De wetenschappers hopen in de nabije toekomst een revolutionaire dieetpil te kunnen ontwikkelen om zwaarlijvigheid tegen te gaan.

Het onderzoek laat zien dat capsaïcine, het ingrediënt dat chilipepers heet maakt, kan helpen bij de vetverbranding in het lichaam. Volgens de wetenschappers van de University of Wyoming kan capsaïcine het lichaam stimuleren om vet te verbranden en warmte te creëren.

De wetenschappers ontdekten dat het toevoegen van een kleine hoeveelheid capsaïcine aan de voeding van muizen gewichtstoename voorkwam, terwijl hun eetgedrag verder gelijk bleef. Ze hopen nu een dieetpil te kunnen maken ter preventie van overgewicht en behandeling van obesitas.
 

Bron(nen):