woensdag, 3 maart 2021

Financiële prikkel stimuleert bij afvallen

Afvallen is niet eenvoudig, maar het helpt als er een financiële stok achter de deur is. Dit blijkt uit de resultaten van 273 deelnemers aan het leefstijlprogramma ´Afvallen met Afspraken´ van Zilveren Kruis. Het programma wordt beschikbaar gesteld aan werkgevers.

Het programma met een looptijd van vijf maanden richt zich op voeding, bewegen en motivatie. Een op de drie deelnemers zegt dat de financiële stok achter de deur een belangrijke reden is om mee te toen. Aan de hand van persoonlijke doelen werken de deelnemers drie maanden lang met een personal trainer en een voedingscoach. Daarna gaan deelnemers twee maanden zelfstandig verder. Halen zij de doelen, dan vergoedt Zilveren Kruis het volledige programma. Deelnemers die zich niet aan de afspraken houden en de doelen niet halen draaien zelf op voor de rekening van 350 euro.

Tien kilo

Gemiddeld vallen deelnemers bijna tien kilo af en verlagen zij de buikomvang met bijna tien centimeter. Twee op de drie weet de BMI (Body Mass Index) met drie of meer punten te verlagen. Een op de zeven deelnemers haalt de gestelde doelen niet en moet de rekening dus zelf betalen.

Bron(nen):