woensdag, 3 maart 2021

Hoe kom ik van mijn buikvet af?

Ik ben nu al bijna 8 maanden bezig met sporten en val goed af. Alleen ik kom niet van mijn buikje af. Mijn leefstijl bestaat dan ook uit ochtend: cornflakes met een kopje melk. middag 2 broodjes en een appel of banaan. later op de dag als tussendoortje een ontbijtkoek en avondeten wat er is van alles een beetje een variatie in vlees vis aardappelen sla en ik probeer veel water te drinken. Heeft u nog tips voor mij?
Anoniem

Anita Mulderij, voedingsdeskundige

De enige manier om van je buikje af te komen is door je koolhydraat inname te verminderen. Doordat je deze veel binnenkrijgt slaan ze op als lichaamsvet rondom je buik. Koolhydraten zitten in brood, pasta, rijst, ontbijtgranen, pizza, aardappelen en zijn in de vorm van suikers aan veel bewerkte voedingsmiddelen toegevoegd.

Ontbijt

Vervang je cornflakes in de ochtend voor (glutenvrije) havermout met ongezoete amandelmelk, een groente omelet, een groene smoothie of naturel kwark met noten.

Eet in plaats van brood een salade met vlees, vis, noten of ei en laat bij je avondmaaltijd de aardappelen weg. Je kunt deze eventueel vervangen door quinoa of zoete aardappel.

Tussendoortjes

In plaats van een ontbijtkoek als tussendoortje kun je een handje noten nemen, een handje rozijnen, rauwe groenten met een hummus of olijfolie dip, een gekookt ei, een portie vis of een portie kwark.

Door het verminderen van de koolhydraten zal je merken dat je zal afvallen rondom je buik.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Anita Mulderij is voedingsdeskundige bij jasperalblas.nl. Zij beantwoordt niet langer vragen voor Gezondheidsnet.

 

Liesbeth van Rossum is internist en endocrinoloog en Mariette Boon is internist in opleiding en onderzoeker naar bruin vet. Samen schreven zij de bestseller 'Vet belangrijk'. Dit duo weet alles over lichaamsvet en hoe je dat kunt beïnvloeden. Wil je afvallen? Luister dan naar onderstaande podcast voordat je start met een dieet, want dan kun je veelgemaakte fouten voorkomen.