Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 21 september 2017

Hoe verbrand ik sneller vet?

Ik ben zo’n 7,5 maand geleden gestopt met roken en nu kom ik alleen maar aan. 's Avonds heb ik een grote opgezette maag. Ik eet niet meer of minder dan voorheen, maar moet er wel op letten dat ik om de twee uur iets te eten pak. Naar mijn idee sport ik meer dan genoeg: elke dag drie kwartier stevig wandelen, een keer per week aquazwemmen en een keer per week gym.
Verder let ik goed op wat ik eet en drink ik elke dag minimaal anderhalve liter water. Weet jij hoe ik mijn stofwisseling kan versnellen?
Willemien

Anita Mulderij, voedingsdeskundige

Wat goed van je dat je bent gestopt met roken. Het klopt dat je stofwisseling daardoor verandert. Zonder dat je anders gaat eten kan je daardoor zo'n drie à vier kilo aankomen. Je lichaam moet een nieuwe balans vinden. De volgende tips kunnen je lichaam een boost geven en sneller vet laten verbranden:

  • Doe krachttraining, bijvoorbeeld Crossfit, HIIT of kettlebeltrainingen.
  • Begin de dag met een groene smoothie (bijvoorbeeld met spinazie, komkommer, bleekselderij, banaan, citroensap, kaneel en water).
  • Vermijd koolhydraten (eet dus geen pasta, brood, aardappelen, rijst en ontbijtgranen).
  • Eet natuurlijk, dus eet geen bewerkte producten uit zakjes, pakjes en bakjes.
  • Drink enkel water, kruidenthee en maximaal twee koppen zwarte koffie per dag.

Geef je lichaam de tijd om weer in balans te komen en focus je op je gezondheid. Sta stil bij hoe je je voelt. Hoeveel energie heb je? Hoe is je stoelgang? Hoe is je humeur? Dat zijn zaken waar je je op moet focussen. Als het daar goed mee gaat, zullen de kilo’s vanzelf verdwijnen.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Anita Mulderij is voedingsdeskundige bij jasperalblas.nl. Zij beantwoordt niet langer vragen voor Gezondheidsnet.

Reactie toevoegen