woensdag, 29 juni 2022

Mag je als 70-plusser nog afvallen?

Is het waar dat 70-plussers niet meer moeten proberen af te vallen? Ik ben 72 en wil wat kilo's kwijt, of moet ik daar niet meer aan beginnen? (Ik weeg 89 kilogram bij 168 centimeter.) Ik eet supergezond, beweeg misschien iets te weinig, maar vraag me af of ik serieus aan de lijn moet of dat ik daar te oud voor ben?
Barbara

Anita Mulderij, voedingsdeskundige

Als jij je niet goed in je vel voelt door je overtollige kilo’s, dan is het absoluut goed om er iets aan te doen, hoe jong of oud je ook bent.

Lijnen is niet nodig als je super gezond eet. Zorg ervoor dat je alleen natuurlijke voeding eet en probeer geen snelle koolhydraten te eten. Dus geen brood, aardappel, rijst, pasta en ontbijtgranen, maar wel veel groenten, 2 stuks fruit per dag, vlees, vis, ei, noten, zaden, pitten, peulvruchten, quinoa en zoete aardappel en probeer te bakken in kokosolie. Vermijd frisdranken en vruchtensappen en drink alleen water en kruidenthee. Dan kom je al een heel eind zonder dat je weinig hoeft te gaan eten.

Eventueel kun je proberen iets meer te gaan bewegen. Veel succes!

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Anita Mulderij is voedingsdeskundige bij jasperalblas.nl. Zij beantwoordt niet langer vragen voor Gezondheidsnet.