Net getest: BeatBelly

Train je buikspieren

Getty Images

Ben je je buikje beu, maar heb je moeite met buikspieroefeningen? Met de BeatBelly, een hip uitziend wiebelend bankje, zou je gemakkelijk en effectief je buikspieren kunnen trainen. Redacteur Chantal test hem uit.

Ik haat buikspieroefeningen. En dan druk ik me nog zachtjes uit. Wanneer ik normaal gesproken mijn buik train, lig ik lijdend op mijn rug naar het plafond te staren. Het maakt mij niet uit of het Pilates heet, XCO of gewoon sit-ups, ik doe iets fout. Mijn buikspieren laten me in de steek en laten mijn arme rug al het werk doen. Ik ben er gewoon niet voor gemaakt.

Wat is de BeatBelly?

Maar dan komt de BeatBelly op mijn weg. Hij belooft me dat ik eenvoudig én effectief mijn buikspieren kan trainen. Niet liggend op je rug, waar ik zo'n hekel aan heb, maar zittend op een wiebelend bankje. Waar je maar wilt: voor de televisie, maar ook op je werk of in een klasje in de sportschool.

De BeatBelly is een laag bankje met een afgeronde onderkant en een klein rugleuninkje. Het is geen apparaat wat je makkelijk onder je bank schuift of opvouwt en in de kast zet. Daarvoor is hij iets te groot. Maar dat is helemaal niet erg, want hij ziet er leuk uit, dus hij mag in het zicht blijven staan. Je kunt hem zelfs in verschillende kleuren hout bestellen. Wel uitkijken met spelende kinderen in huis, want voor je het weet wiebelt het bankje over een paar vingertjes en dat doet au.

Werkt het?

Bij het bankje zit een instructie-dvd. Ik installeer me voor mijn dvd-speler en werk het hele programma af. De oefeningen zijn simpel. Kleine en grote stappen maken met je voeten, je benen uitstrekken en intrekken. De work-out lijkt licht, maar al gauw voel ik mijn buikspieren branden. Tussen de oefeningen door mag je telkens even wiebelen van links naar rechts en dat helpt me mijn rugspieren los te houden, zodat ik niet mijn rug forceer.

Ik ben enthousiast. Nog nooit in mijn leven heb ik zo specifiek mijn buikspieren gebruikt, behalve als ik de slappe lach heb of heel hard moet niezen. Voor een ultieme beginner zoals ik werkt de BeatBelly super, maar ook de meer gevorderde sporters kunnen er baat bij hebben. Door meer naar achteren te leunen, kunnen zij de oefeningen zwaarder maken.

Zijn er nadelen?

Valt er dan echt niets te zeuren? Natuurlijk wel. De BeatBelly-instructeur op de dvd vind ik een beetje chagrijnig en weinig enthousiast, ik heb een beetje het gevoel dat ik in een strafkamp zit. Ik leer de oefeningen zo snel mogelijk uit mijn hoofd, zodat ik lekker met mijn eigen muziek kan oefenen.

En, heel belangrijk, het effect van zo'n training thuis valt of staat bij je doorzettingsvermogen. Want met kopen alleen ben je er nog niet, je moet er natuurlijk ook regelmatig mee trainen. Mij ontbreekt het een beetje aan wilskracht, dus helaas heb ik mijn buik nog niet zien slinken. Schrijf mij maar in voor een BeatBelly-klasje in de fitnessclub!

Meer informatie over de BeatBelly: www.beatbelly.com

Auteur 
  • Chantal van de Leest