Podcast Gezond Gesprek: alles over honger en (lekkere) trek

Gezond Gesprek met diëtist Marie-José Torenvliet

Marie-Jose Torenvliet
Karine Hoenderdos

Herken je dit? ’s Avonds op de bank wil je niets liever dan koekjes eten. Of na een avond stappen kun je de volgende dag wel blijven eten. Of je troost jezelf met chocolade na een rotdag. Het zijn allemaal vormen van honger, of van trek. Er zijn wel vijftien soorten, zegt diëtist Marie-José Torenvliet. Ze vertelt over al die soorten honger in deze 50-e (!) aflevering van Gezond Gesprek.

Marie-José Torenvliet is eigenaar van diëtistenpraktijk NutriFit in Zuid-Holland. Ze schreef het boek (H)erken je honger! en heeft ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van mensen naar een gezonder gewicht.  In haar spreekkamer merkte ze dat het in de gesprekken heel vaak ging over honger en trek. Marie-Jose  ontdekte dat er wel 15 verschillende soorten honger zijn. Maar wat is honger eigenlijk? Ze legt het uit in deze 50-e aflevering van Gezond Gesprek.

Geen tijd om naar deze podcast te luisteren of nog eens teruglezen wat er gezegd is? Hier vind je een samenvatting van het gesprek. Zelf je honger checken? Ga naar testjouwhonger.nl en doe de test.

Gezond Gesprek werd gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese, namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.