Podcast Gezond Gesprek: vet belangrijk!

Gezond Gesprek met Liesbeth van Rossum en Mariette Boon

Liesbeth van Rossum en Mariette Boon
Ruud Pos via Ambo Anthos

Wil je weten waarom je buurvrouw altijd slank blijft en jijzelf steeds een beetje zwaarder wordt? Of waarom het goed is om je verwarming laag te zetten? Of hoe hormonen van invloed zijn op je lichaamsgewicht? Luister dan naar deze aflevering van Gezond Gesprek met als onderwerp 'vet'!

We praten met twee deskundigen die een uitstekend boek schreven over dit onderwerp, met de titel 'Vet belangrijk'.

Liesbeth van Rossum is internist en endocrinoloog en Mariette Boon is internist in opleiding en onderzoeker naar bruin vet. Zij weten alles over lichaamsvet en hoe je dat kunt beïnvloeden. Ons lichaamsvet is namelijk niet gewoon een hoopje blubber, nee: het is een actief orgaan. Lichaamsvet maakt hormonen, regelt honger en verzadiging, is een bron van energie maar kan ook je stofwisseling in de war schoppen.

Wil je afvallen? Luister dan naar deze aflevering voordat je start met een dieet, want dan kun je veelgemaakte fouten voorkomen. Geen tijd om naar deze podcast te luisteren of nog eens teruglezen wat er gezegd is? Hier vind je een samenvatting van het gesprek.

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.

Auteur