Podcast Gezond Gesprek: gezonde leefstijl bij diabetes type 2

Gezond Gesprek met diabetoloog Hanno Pijl

Getty Images

Overgewicht en diabetes type 2 zijn dé grootste gezondheidsproblemen van onze maatschappij. We gaan in de podcast Gezond Gesprek de dialoog aan met professor Hanno Pijl, diabetoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum die van mening is dat de oplossing zeker niet ligt in pillen of insuline spuiten.

Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders is te dik en ruim een miljoen mensen hebben diabetes type 2. De oplossing? Die ligt zeker niet in pillen of insuline spuiten, zegt professor Hanno Pijl, diabetoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij wil dat dokters vaker een gezonde leefstijl gaan voorschrijven. Wie het lukt om zo te leven, maakt zichzelf beter en kan vaak minderen met medicijnen. Hanno legt in deze podcast uit hoe dat kan, en hoe hij zelf gezond leeft.

 

 

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via onderstaande links. En natuurlijk kun je daar ook een recensie achterlaten (en dat vinden we fijn!).

iTunes
Spotify
Stitcher
Pippa
RSS
 

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @gezondnieuws en @vankarine. Ons mailadres is info@gezondheidsnet.nl

Auteur 
  • Redactie