Podcast Gezond Gesprek: Alles over gluten en glutenvrij eten

Is het gezonder om glutenvrij te eten?

Getty Images

Wat zijn gluten? Is het gezonder om glutenvrij te eten? En zo ja, hoe doe je dat? Diëtist Lisanne Bosch is gespecialiseerd in glutenvrij eten en vertelt er in deze aflevering van Gezond Gesprek alles over.

Toen Lisanne Bosch (www.glutenvrijedietist.nl) net afgestudeerd was als diëtist, kreeg ze de diagnose 'coeliakie', een aandoening waarbij glutenvrij eten van levensbelang is. Noodgedwongen ging zij zich volop verdiepen in dit dieet. Nu eet ze zelf gezonder dan ooit, en helpt ze ook haar cliënten met dit dieet. Heb je zelf ook coeliakie, of ken je iemand met die ziekte? Of heb je het gevoel dat jouw darmen heftig reageren op gluten? Luister dan beslist naar dit gesprek en leer alles over gluten en glutenvrij eten.

Geen tijd om naar deze podcast te luisteren of nog eens teruglezen wat er gezegd is? Hier vind je een samenvatting van het gesprek. De podcast met Ben Witteman, waarnaar verwezen wordt in het gesprek vind je hier.

Deze aflevering van Gezond Gesprek werd mogelijk gemaakt door Schär, het grootste en bekendste merk in glutenvrije voeding. Sinds 1922 maakt Schär met de beste ingrediënten de lekkerste glutenvrije producten. Schär wil dat iedereen kan genieten van lekker eten, ook als je glutenvrij, tarwevrij of FODMAP-arm moet eten. Op basis van jarenlange kennis, ervaring en passie garandeert Schär de hoogste kwaliteit en de lekkerste producten in glutenvrije- & FODMAP-arme voeding.

 

Getty Images

 

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings.