Podcast Gezond Gesprek: alles over slaap

Een gezond gesprek met slaapexpert Merijn van de Laar

Getty Images

Goed slapen is belangrijk voor je gezondheid! Maar wat is nou 'goed slapen'? Dr. Merijn van de Laar schreef het boek 'Slapen als een oermens' en weet alles over een goede nachtrust. Hij maakt in deze aflevering korte metten met een aantal mythes over goed slapen. Zo is 8 uur slaap vaak helemaal niet nodig en is het soms juist goed om televisie te kijken voor het slapen gaan. Wil je meer verrassende tips? Luister naar dit niet slaapverwekkende gesprek!

Merijn van de Laar studeerde biologische psychologie aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op slaap. Hij geeft huisartsen in opleiding les over slaap en schreef het boek Slapen als een oermens. Zelf had hij ook jaren last van slaapproblemen maar dat is nu verleden tijd. Merijn kijkt vanuit de kennis over de evolutie en natuurvolkeren naar slaap. Daaruit volgen zijn adviezen, die soms verrassend zijn!

Geen tijd om naar deze podcast te luisteren of nog eens teruglezen wat er gezegd is? Hier vind je een samenvatting van het gesprek.

 

 

 

Deze aflevering van Gezond Gesprek werd mede mogelijk gemaakt door Well-Fair, sinds 1992 dé specialist voor langer thuis wonen met maatwerkoplossingen voor slaap- en zitcomfort. Bij Well-Fair zijn ze zeer bekend met slaapproblemen en daarom maken ze hun boxsprings volledig op maat. Naast de maatwerk matrassen heeft Well-Fair ook een levensloopbestendige boxspring ontwikkeld. Dit is een boxspring die eenvoudig op hoogte gebracht kan worden en zonder al teveel inspanning verplaatst kan worden. Op deze manier wordt het opmaken van het bed en het schoonmaken onder het bed weer een fluitje van een cent. Vraag nu de gratis brochure aan en ontdek alle slimme comfort- en gemaksoplossingen van Well-Fair.Getty Images

 

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via onderstaande links. En natuurlijk kun je daar ook een recensie achterlaten (en dat vinden we fijn!).

iTunes
Spotify
RSS

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @gezondnieuws en @vankarine. Ons mailadres is gezondgesprek@gezondheidsnet.nl.

 

 

Auteur 
  • Karine Hoenderdos