Tuinieren is een gevaarlijke sport

Getty Images

BAARN - Britse experts waarschuwen niet te enthousiast aan de slag te gaan in de tuin nu het bijna voorjaar is. Volgens hen zou je je als een sporter moeten voorbereiden op het tuinieren. Dat meldt de BBC.

Met het mooie lenteweer krijgen veel mensen weer zin om te gaan tuinieren. De British College of Osteopathic Medicine (BCOM) waarschuwt dit niet te doen zonder 'warming up'.  

Stretchen
Ze adviseren iedereen met groene vingers stretchoefeningen te doen voor ze starten met tuinieren. Dr. Ian Drysdale waarschuwt: "Mensen moeten niet zomaar aan de slag gaan, de spade pakken en beginnen met graven, schoffelen en wieden."

Volgens de arts vergeten mensen zichzelf en gaan ze te enthousiast in de tuin aan het werk na de wintermaanden.

Klachten
Het BCOM zegt dat de ervaring is dat in de lentemaanden meer mensen zich melden met blessures die ze tijdens het tuinieren oplopen. De meestvoorkomende klachten zijn lage rugpijn, spierverrekkingen en verstuikingen.

Volgens Drysdale weten mensen als ze aan het sporten gaan dat ze het langzaam moeten opbouwen, maar als ze de tuin ingaan houden ze daar geen rekening mee. Hij stelt dan ook dat het grootste deel van de blessures die in de tuin ontstaan te voorkomen zijn.

Hij adviseert zoveel mogelijk door de knieën te gaan en niet te lang en te veel dezelfde bewegingen te doen.

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • BBC