woensdag, 17 augustus 2022

Afkicken kan met sport en saunabezoek

In Den Haag is een nieuwe kliniek geopend voor jongeren met een drugs-, alcohol- of gokverslaving. Het is de tweede kliniek die gebruik maakt van het programma Mistral DTOX. De opname duurt drie tot maximaal negen weken. In die periode staan vooral sport, onderling contact en saunabezoek op het programma.

Een nieuwe kliniek is geopend om jongeren van hun verslaving af te helpen.Mistral DTOX is een ontgiftingsprogramma dat opgezet is door Brijder Verslavingszorg. Het richt zich op jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Ze komen niet in aanraking met oudere en 'doorgewinterde' gebruikers. Sinds het begin van het programma in januari, zijn 36 jongeren opgenomen.

Volgens Brijder neemt het aantal jongeren met een verslaving de laatste jaren toe omdat ze hun alcohol- of drugsgebruik slecht kunnen doseren. "Het bijzondere aan dit programma is dat we de jongeren apart ontgiften. Veel beweging en saunabezoek bevorderen de natuurlijke gifafbraak. Het vermindert het verlangen naar drugs of alcohol en voorkomt slaapproblemen en spierpijn. Het weekprogramma staat in het teken van rust, reinheid en regelmaat.''

Na de opname komen de jongeren in een vervolgtraject om te voorkomen dat ze vervallen in hun oude gewoontes.