Net getest: Hot stone massage

Ontspannen met warme stenen

Getty Images

Hot stone massage schijnt een zalige en effectieve lichaamsbehandeling te zijn. De redactie kan wel wat ontspanning gebruiken en besluit deze massage met stenen van 45 graden uit te proberen. Kunnen we volledig relaxed weer aan het werk?

Voor de massage rijden we naar Plus Products in Garderen. 11 jaar geleden introduceerden zij de hot stone massage in Nederland. Maar inmiddels is deze massagevorm niet meer weg te denken uit de schoonheidssalons.

Scrub en stenen leggen

De massage begint met een scrub van de rug. Vuil wordt zo verwijderd en de huid voelt aangenaam zacht. Daarna worden de stenen uit het warmwaterbad gehaald en eerst op onze rug gelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die we kunnen vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merken we dit het beste.

Rode plekken

Als de hot stones weer van de rug worden afgehaald, blijven er rode plekken achter op de rug. Hoe roder de plek, hoe meer aandacht aan dit gebied besteed moet worden tijdens de massage. Bij mijn mannelijke collega zijn dat de schouderbladen en bij mij is het juist de onderrug. De massageolie is inmiddels ook opgewarmd in het dompelbad van de stenen. De warme olie voelt heerlijk aan en zorgt ervoor dat de stenen goed glijden. Verder stimuleert de essentiële olie de afvoer van gifstoffen. De stenen voelen prettig zacht aan. Dit hadden we niet verwacht, want het zijn immers harde stenen! Zelfs over onze ruggengraat glijden ze makkelijk heen. Door de warme stenen én de warme olie is het een supercomfortabele behandeling. We liggen lekker ontspannen en de warmte werkt pijnstillend. De rest van de dag hebben we hier profijt van.

Duur massage

Wij hebben alleen voor een rugmassage gekozen. Deze duurt 45 minuten. Maar je kunt ook het hele lichaam onder handen laten nemen. Dit duurt één tot anderhalf uur. Zelfs je voeten én gezicht worden dan met de stenen gemasseerd.

 

Auteur