'Geen seks voor het huwelijk maakt gelukkig'

Getty Images

UTAH - Onderzoekers van de religieuze Brigham Young University zeggen het geheim voor een goed huwelijk ontdekt te hebben: geen seks voor het huwelijk.

Volgens de onderzoekers zouden stellen die met seks wachten tot na het huwelijk uiteindelijk een sterkere relatie hebben dan stellen die in een eerder stadium van hun relatie seks hebben.

Wachten
Niet alleen waren de stellen die gewacht hadden met seks meer tevreden over hun relatie, 15 procent van de stellen was ook meer te spreken over de kwaliteit van de seks.

De wetenschappers stellen dat een relatie met seks voor het huwelijk meer gebaseerd is op de fysieke kant en te weinig op loyaliteit, vertrouwen en toewijding.

Meer dan alleen seks
"Het meeste onderzoek met betrekking tot dit onderwerp gaat over het individu en wordt niet op gebied van relaties gedaan.", aldus hoofdonderzoeker Dean Busby. "Een relatie is meer dan alleen maar seks, hoewel we ondervonden dat degenen die wachtten gelukkiger zijn met het seksuele aspect binnen hun relatie. Ik denk dat dat komt, omdat zij hebben geleerd met elkaar te praten."

Hij voegt eraan toe: "Hoe religieus of niet-religieus een stel ook is, wachten helpt met het vormen van een betere communicatie binnen een relatie, wat de stabiliteit op de lange termijn ten goede komt."

De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in the Journal of Family Psychology.

Auteur 
  • Ilona Meernik
Bron 
  • Nu.nl