Gemiddelde penislengte in kaart gebracht

Getty Images

De lengte van de penis is een onderwerp waar veel mannen zich nog wel eens druk om maken. Britse onderzoekers stellen deze mannen nu gerust: een penis van 7 tot 8 centimeter in ontspannen toestand is heel normaal. En in erectie is het gemiddelde 13.12 centimeter

In het onderzoek zijn zeventien eerdere studies naar de penislengte bij elkaar gebracht. Het betrof de gegevens van 15.521 mannen waarbij de penis door een hulpverlener is op gemeten volgens een standaard procedure.

Lengte

Volgens onderzoeker David Veale van King's College London kan het onderzoek hulpverleners helpen om mannen te overtuigen dat hun penis 'heel normaal' is. De resultaten kunnen mannen geruststellen, maar ook voor extra stress zorgen. "Sommige mannen moeten begrijpen dat de helft van de populatie per definitie minder bedeeld is dan gemiddeld."

Bij 95 procent van de mannen is de lengte van de penis in hangende toestand tussen de 6,5 een 11,5 centimeter. In opgewonden staat is dat tussen de 10,5 en 16 centimeter. De onderzoekers vonden geen aanwijzingen voor rassenvariabiliteit en ook leek de penismaat niet afhankelijk van testikelgrootte, schoenmaat, leeftijd en vingerlengte. Alleen de lichaamslengte lijkt beperkt van invloed.

Dikte

Ook de omtrek werd door de onderzoekers in kaart gebracht. Een ontspannen lid heeft gemiddeld 9,31 centimeter omtrek, in erectie is dat 11,66 centimeter.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in BJU International.

Auteur 
  • Annemieke Hoogland
Bron 
  • WebMD