Kwart vrouwen gebruikt kinderen als excuus om onder seks uit te komen

Kwart jonge moeders bereid extra te betalen voor kinderloze vakantie

Getty Images

Maar liefst 24 procent van de vrouwen heeft wel eens haar kind(eren) als excuus gebruikt om onder seks met haar partner uit te komen; vier keer zoveel als het aantal mannen (slechts zes procent). Jonge vrouwen tot 30 jaar spannen met 63 procent de kroon.

Dit blijkt uit onderzoek door PanelWizard onder 1.226 Nederlanders naar de invloed van kinderen en schoonouders op de relatie. Uit het onderzoek - in opdracht van Acties.nl -  blijkt dat een kwart van de vrouwen de kinderen wel eens als smoes gebruikt om onder seks met hun partner uit te komen, tegenover slecht zes procent van de mannen. Jonge vrouwen tot 30 jaar gebruiken hun kinderen het vaakst als excuus om niet te hoeven vrijen. Dat is echter niet het enige. Ook afspraken met vrienden worden vaak afgezegd onder het mom van familieverplichtingen. Exact de helft van de vrouwen zegt dit wel eens te hebben gedaan, tegenover 44 procent van de mannen.

Getty Images

'Graag extra vakantiedagen voor ouders'

Kinderen kosten tijd, zo beamen de respondenten. Een kwart van hen stelt zelfs dat werkende ouders meer vakantiedagen zouden moeten krijgen dan werkenden zonder kinderen. Die dagen willen veel van hen zelfs graag zonder kinderen doorbrengen: uit het onderzoek blijkt dat twaalf procent van de ondervraagden er extra geld voor overheeft om zonder zijn of haar kinderen op vakantie te gaan. Opvallend is het hoge aantal jonge ouders dat hiertoe bereid is; bijna een derde.

Getty Images

Relatie met de schoonouders negatieve invloed op relatie

De onderzoekers vroegen ook naar de relatie met ouders en schoonouders. Veel jonge ouders doen immers voor oppasdiensten wel eens een beroep op hen. Ondanks het voordeel van een gratis oppas, zegt 44 procent van de ondervraagden dat hun schoonouders ook weleens van negatieve invloed zijn geweest op hun relatie. Maar er is natuurlijk een groot verschil tussen een negatieve invloed en daadwerkelijk je relatie beëindigen vanwege je schoonouders. Toch zegt 6 procent van de ondervraagden weleens een punt te hebben gezet achter een relatie vanwege hun toenmalige schoonouders.

Auteur 
  • Franca van Dalen
Bron 
  • PanelWizard
  • Acties.nl