Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
woensdag, 20 september 2017

5 vragen over... dry needling

Spieren laten ontspannen

Als je iemand vraagt wat dry needling is, kijken ze je waarschijnlijk vragend aan. Of ze krijgen direct een gepijnigde gezichtsuitdrukking. Dry needling is namelijk een effectieve, maar behoorlijk pijnlijke behandeling bij spierklachten. Fysiotherapeut Mark Chen legt uit.

1. Wat is dry needling?

"Dry needling is een zogenaamde intramusculaire – in een spier - behandeling die wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut.  Deze behandelmethode wordt vaak ingezet bij spierklachten die al langer bestaan als onderdeel van een totaalbehandeling. Voorbeelden zijn hoofdpijn, lage rugklachten, RSI, nekproblemen en een tenniselleboog. De fysiotherapeut maakt gebruik van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen."

2.  Is het vergelijkbaar met acupunctuur?

"Er zijn raakvlakken tussen acupunctuur en dry needling. Dezelfde naalden worden gebruikt en de techniek van het plaatsen van de naald komt overeen. Er zijn echter ook duidelijke verschillen.

Het grootste verschil is de benadering. In de acupunctuur wordt vooral gekeken vanuit een energetisch concept. Dry needling haalt de verklaringen juist uit de fysiologie en biochemie: een mechanisch concept.

Daarnaast gebruikt men bij klassieke acupunctuur vaak meerdere naalden, die enige tijd in het lichaam blijven zitten. De fysiotherapeut werkt bij dry needling vaak met één naald. De behandeling per spier is ook van korte duur."

3. Wanneer wordt dry needling toegepast?

"Vooral voor spierklachten die al lang bestaan, is dry needling geschikt. Helemaal als er myofasciale (myogeen = spierweefsel en fascie = bindweefsel) triggerpoints aanwezig zijn. Deze triggerpoints kun je zien als een pijnlijke verharding of spierknoop. Vaak veroorzaken deze triggerpoints niet alleen drukpijn, maar ook pijn op andere plekken in het lichaam.

De fysiotherapeut gaat op zoek naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van je klachten. Naast pijn, kan een spierknoop namelijk ook zorgen voor bewegingsbeperking, stijfheid en verminderde werkzaamheid van de desbetreffende spier. Soms komen ook reacties als zweten, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of koude handen voor.

De meeste patiënten met spierproblemen kunnen behandeld worden met de naalden, maar in sommige gevallen is dry needling minder geschikt. Zwangerschap is een reden om niet te behandelen, net als angst voor naalden. Acute blessures als gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld een spierscheuring, zijn ook uitgesloten van behandeling."

4. Hoe voelt het?

"Om de triggerpoints uit te schakelen prikt de fysiotherapeut ze aan. Op die manier wordt de spier gedwongen om te ontspannen. Het inbrengen van het naaldje voel je, bij een goede techniek, niet of nauwelijks. De behandeling van de spier gaat gepaard met een plotselinge korte aanspanning van de spier. Deze ‘verkramping’ kan behoorlijk pijnlijk zijn, maar is meestal van korte duur. Daarbij is daarna meestal direct een positief effect merkbaar. De spier kan soepeler zijn, de beweeglijkheid groter en/of er is een afname van pijn.

Soms kan je het tijdens de behandeling warm krijgen of wat gaan transpireren. Sporadisch komt het voor dat iemand zich wat draaierig voelt."

5. Wat is het effect van een behandeling?

"Na een behandeling voelen de behandelde spieren meestal behoorlijk vermoeid en zwaar aan. Flinke ‘spierpijn’ is een veelvoorkomend fenomeen. Dit is volkomen normaal en verdwijnt vaak binnen een dag. Soms treedt wat algehele vermoeidheid op na een behandeling. Regelmatig ervaren patiënten een diepe slaap op de nacht na de behandeling.

Een eerste behandeling zal de fysiotherapeut waarschijnlijk een klein aantal punten aanprikken. Zo kan hij bekijken hoe je reageert voordat de intensiteit eventueel wordt opgebouwd."

Mark Chen is fysiotherapeut en NASM geschoolde personal trainer. Sinds augustus 2014 is hij werkzaam in Phnom Penh, Cambodja. Zijn expertise ligt in het analyseren en optimaliseren van bewegingspatronen. Dry needling en medical taping zijn een belangrijk onderdeel van zijn visie en training voert de boventoon.

Reactie toevoegen

47 Comments

Door ATM SERVICE (niet gecontroleerd) op za, 09/16/2017 - 09:04

NODIG EEN GEKOEKTE ATMCARD MET PIN?

Wij verkopen fysieke geladen ATM kaarten. Het is een crown-kaart die kan worden gebruikt om geld op elke geldautomaat in te trekken. Deze kaarten komen in Visa / MasterCard. Daarom werkt het bij elke geldautomaat die Visa / MasterCard Worldwide accepteert.

  KAN IK DEZE GEREED GEMAAKTE ATM CARD GEBRUIKEN OM IN STORES TE KOOP? OF ONLINE SHOPPING? REKENINGEN BETALEN?

Ja, met deze fysieke ATM-kaart, kunt u het gebruiken om spullen te betalen bij winkels via POS. Met deze geldautomaatkaartinformatie kunt u het online gebruiken om rekeningen te betalen of online winkelen te doen. Wanneer u voor deze kaart bestelt, wordt u volledige informatie over de kaart verstrekt. Wij herladen ook uw kaart wanneer de geld uitgeput is.

   MOET IK NODIG NIEUWE KAART AANBIEDEN, ALS DE FINANCIËLE FINANCIERING GEBRUIKT?

Nee, als u al onze kaart heeft besteld, hoeft u geen nieuwe kaarten te bestellen. Neem contact met ons op voor een herladen. We zullen de ATM-kaart die u al in uw bezit heeft, gemakkelijk herladen

  Hoe lang duurt het om geldautomaat in mijn land te ontvangen?

Binnen 2 tot 5 werkdagen zal uw lege geldautomaat bij uw deurstap staan
 
     Hoe veilig is deze kaart?

Het is 100% veilig om deze kaart te gebruiken. Omdat het als cadeaubon naar u zal worden verzonden.

  GELEGT U OOK ANDERE KAART NIET VAN DEZE GEKONNEERDE KAARTEN?

Ja, we kunnen alle Actieve en geldige kaarten herladen. Elk type kaart hoeft ons alleen te contacteren voor een herladen (voorafbetaalde kaarten, creditcards / betaalkaarten).

  Hoe bestel ik voor de geldautomaat?
           CONTACT VANDAAG VANDAAG
 
EMAIL: (theblankATM@fastservice.com) ....

Door qwerty (niet gecontroleerd) op wo, 08/30/2017 - 00:02

de een zegt het doet geen pijn en de ander wel. hangt er vanaf hoe erg de knoop is en waar. ik heb mijn bovenbenen en mijn kuiten gedaan. de ene knoop in mijn novenbeen was redelijk relaxed en viel mee. ik had in totaal 10 knopen en ik kan je zeggen dag sommige knopen echt veel pijn doen. mijn kuiten deden erg pijn namelijk. wel direct na drybeedle keek de fysio of de knoop er nog zat en drukte er op maar was echt meteen weg. soms als de triggerpoint geprikt werd leek het alsof die in me zenuw porde en zo een schok kreeg alleen was dat de spier die samentrok. schaal van pijn 1 tm 10 was de minste 2 maar de ergste toch echt wel 8-9. het is het zeker waard. ik zou wel twijfelen om het nog een keer te doen maar ik had er dan ook erg veel maar voor een paar knoopies is het eht aan te rade.

Door Mrs Sabrina Lucy (niet gecontroleerd) op wo, 07/05/2017 - 01:01

Geslaagd met
Hackende universele geldautomaten met een blanco ATM-kaart. Deze kaarten zouden $ 50.000 per week kunnen afhalen, afhankelijk van hoe ze zijn geprogrammeerd. Zeg tot armoede, deze kaarten zijn alleen voor jou .. om te verkopen als u geïnteresseerd bent, contacteer mij via Email. cyberlord.atmmachine404@gmail.com

Door mr mark (niet gecontroleerd) op zo, 06/18/2017 - 03:51

Hallo daar We zijn professioneel carding team met een grote ring over de hele wereld, we verkopen lege geldautomaten die speciaal zijn geprogrammeerd om gratis geld uit een ATM machine wereldwijd te halen, het klinkt misschien gek, maar het is waar, met onze nieuw ontworpen super intelligente blanco atm Kaart kunt u gratis geld van een geldautomaat wereldwijd terugtrekken, we hebben de som van een miljoen dollar in elk van onze kaarten gehaald met behulp van de track 1 en track 2 data retrievers. We verkopen de originele kaarten met documenten om onze transacties te valideren, wij garanderen de veiligheid van onze klanten tijdens het gebruik van deze kaart, aangezien de kaart is geprogrammeerd door alle beveiligingsprotocollen door te geven waardoor het 100% veilig kan worden gebruikt. Wij leveren deze kaartjes aan al onze klanten en geïnteresseerde kopers wereldwijd en het heeft het leven van veel mensen inclusief mij veranderd en we hebben verschillende kaarten en diverse prijzen voor hen en de kaarten hebben verschillende dagelijkse terugtrekkingslimieten. Bellow is onze prijslijsten en de dagelijkse Terugtrekkingslimieten voor de BLANK ATM CARDS;

Limiet van $ 1000 per dag kost 150 dollar
Limiet van $ 2000 per dag kost 250 dollar.
Limiet van $ 3000 per dag kost $ 350.
Limiet van $ 4000 per dag kost 450 dollar ...
Limiet van $ 5000 per dag kosten 550 dollar ....

Om uw kaart te krijgen, neem dan contact met ons op met de specifieke kaart die u wilt atmcardmachine6@gmail.com

Door Mrs Patricia Lu... (niet gecontroleerd) op wo, 06/14/2017 - 04:24

Mijn naam is mevrouw Patricia Lucas Moore en ik ben hier om een zeer vitale informatie te delen met jullie allemaal.
Ik heb al een tijdje over deze lege ATM-kaart gehoord en ik heb er nooit van geïnteresseerd, omdat ik twijfel heb. Tot op een dag ontdekte ik een hackende vrouw genaamd mevrouw Sabrina Lucy, ze is echt goed in wat ze doet. Terug naar het punt, ik vroeg me af over de lege geldautomaatkaart. Als het werkt of zelfs bestaat. Ze vertelden me Ja en dat het een kaart is dat geprogrammeerd is voor willekeurig geld, onttrekt zonder op te merken en kan ook gebruikt worden voor gratis online aankopen van welke aard dan ook. Dit was schokkend en ik had nog steeds mijn twijfels. Toen heb ik het geprobeerd en de kaart gevraagd en akkoord gegaan met hun voorwaarden haar e-mailadres: {atmmachine230@gmail.com}

Door mr mark (niet gecontroleerd) op za, 06/03/2017 - 22:18

Hallo daar We zijn professioneel carding team met een grote ring over de hele wereld, we verkopen lege geldautomaten die speciaal zijn geprogrammeerd om gratis geld uit een ATM machine wereldwijd te halen, het klinkt misschien gek, maar het is waar, met onze nieuw ontworpen super intelligente blanco atm Kaart kunt u gratis geld van een geldautomaat wereldwijd terugtrekken, we hebben de som van een miljoen dollar in elk van onze kaarten gehaald met behulp van de track 1 en track 2 data retrievers. We verkopen de originele kaarten met documenten om onze transacties te valideren, wij garanderen de veiligheid van onze klanten tijdens het gebruik van deze kaart, aangezien de kaart is geprogrammeerd door alle beveiligingsprotocollen te verzenden waardoor het 100% veilig kan worden gebruikt. Wij leveren deze kaarten aan al onze klanten en geïnteresseerde kopers wereldwijd en het heeft het leven van veel mensen veranderd, waaronder ik, we hebben verschillende kaarten en verschillende prijzen voor hen en de kaarten hebben verschillende dagelijkse terugtrekkingslimieten. Bellow is onze prijslijsten en de dagelijkse Terugtrekkingslimieten voor de BLANK ATM CARDS;

Limiet van $ 1000 per dag kost 150 dollar
Limiet van $ 2000 per dag kost 250 dollar.
Limiet van $ 3000 per dag kost $ 350.
Limiet van $ 4000 per dag kost 450 dollar ...
Limiet van $ 5000 per dag kosten 550 dollar ....

Om uw kaart te krijgen, neem dan contact met ons op met de specifieke kaart die u wilt Emailadres: atmcardmachine6@gmail.com

Door Danny (niet gecontroleerd) op do, 05/25/2017 - 19:17

Dry needling is schandalig. Dat dit nog steeds in Nederland gedaan mag worden is belachelijk. De kans op schade door dry needling neemt alleen maar toe!

Door Mark (niet gecontroleerd) op di, 04/18/2017 - 12:57

English
Dutch
ENGLISH

DUTCH
Haal je BLANK MASTER CARD vandaag en contant geld uit alle geldautomaten Machine om je heen waar dan ook ter wereld. Er is geen risico om gepakt te worden, omdat de kaart is op een zodanige wijze dat het niet traceerbaar is geprogrammeerd, maar heeft ook een technologie die maakt het onmogelijk voor de CCTV om uw gezicht te detecteren om uw foto te nemen. Gaan leven je grote dromen, het leven dat grote en comfortabele leven dat je altijd gewenst. U kunt ons volgen of E-mail ons op (blankatmcard188@gmail.com Of u kunt ons WhatsApp op 2348104517853 voor meer informatie

Door Leoni (niet gecontroleerd) op do, 04/06/2017 - 20:41

Voor de 3de x een dry-needling behandeling gehad...vandaag voor een tenniselleboog: hoop net als de vorige keren dat ik goed resultaat heb en pijnvrij ben.

Door Gerard (niet gecontroleerd) op do, 02/16/2017 - 15:01

Om de klinische aanbeveling voor dry needling te baseren op zulk fragiel bewijs lijkt voorbarig en gevaarlijk om patiënten bloot te stellen aan een onnodige invasieve procedure.
Conclusie uit een Meta analysis van jospt