Net getest: hipNthigh (2014)

Voor strakke benen, heupen en dijen

Getty Images

Al in 2009 probeerde ik voor GezondheidsNet de hipNthigh uit, een soort elastiek waarmee je verschillende spiergroepen kunt trainen. Maar vooral de benen, heupen, dijen, billen en core. Nu, vijf jaar later, is het tijd voor een nieuwe test. Er is namelijk een hipNthigh bijgekomen, de zogenaamde hipNthighPower. Nieuw is ook het online 15minuteworkout programma.

Wat is de hipNthigh?

Nog even kort voor iedereen die nog niet weet wat een hipNthigh is. De hipNthigh is ontwikkeld door fitnessdeskundige Alain Hulspas. Hij is personal trainer van meerdere bekende Nederlanders, zoals bijvoorbeeld Gerard Joling, Tatjana Simic, Waylon en schaatser Koen Verweij. De hipNthigh is een soort elastiek waarmee je kunt trainen. Thuis, buiten of in de sportschool.

Je kunt hem overal mee naar toe nemen. Er zijn twee varianten: de HipNthigh Toner voor de starters en de HipNthigh Power voor de geoefende sporter. Op de site van Alain kun je workouts vinden. Zo kun je overal en wanneer jij wilt trainen. Het programma is onderverdeeld in drie categorieën (Basic, Fit, Impact) met twee niveaus.

Op de dag dat de hipNthigh's binnen komen op de redactie van GezondheidsNet beginnen we meteen enthousiast met workout 1. Collega Annemieke met de Toner, ik met de Power. We sporten allebei regelmatig en de training valt ons dan ook reuze mee. We knappen er zelfs van op, want na een ochtend achter de computer zitten, kunnen we wel wat beweging gebruiken. Maar bij gebrek aan een douche op het werk gaan we dit toch maar niet iedere dag doen op het werk en gaat de hipNthigh in de tas mee naar huis.

De trainingen zijn opgebouwd in drie fases: de warming-up, de 15minuteworkout en een cooling down. De eerste week lukt het mij goed de trainingen te doen en vol te houden. De video's zijn duidelijk, alleen de muziek valt tegen. Het grote voordeel van de workouts is dat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je gaat sporten. Het kost je dus erg weinig tijd en geen gerace meer om op tijd te zijn voor je sportklasje op de sportschool.

Type

Hoewel ik een ander type sporter ben dan vijf jaar geleden, is het sporten thuis in de huiskamer nog steeds niet 'mijn ding'. Ben jij een type dat dagelijks een moment in kan plannen in eigen om de workout te gaan doen? Dan is de hipNthigh een aanrader. Ik ga liever sporten in de buitenlucht. Daarna doe ik hoogstens nog buikspieroefeningen in de woonkamer. Voor mij is de dagelijkse workout dus niet geschikt, maar wel wil ik de hipNthigh blijven gebruiken naast mijn andere sporten. Al zou het me maar twee keer per week lukken... Het is namelijk wel een hele fijne elastiek om oefeningen mee te doen. Hij knelt niet om je enkels en je merkt nauwelijks dat je hem om hebt, terwijl je training er een stuk intensiever door wordt.

Meer informatie en de workouts kun je vinden op www.hipnthigh.nl. Lees hier de recensie uit 2009.

Auteur 
  • Ilona Meernik