Top 10 artikelen Bewegen 2016

Sporten en spierpijn

Getty Images

In 2016 hadden kennelijk veel bezoekers te kampen met spierpijn en andere blessures. Ook snel slank en fit worden was een populair onderwerp. Deze artikelen in de categorie Bewegen werden het afgelopen jaar het meest gelezen.

1. Je spierpijn verzachten

Na het sporten betaal je de tol: enorme spierpijn! Hoe kom je er weer vanaf?

2. Met welke sport verbruik je de meeste calorieën?

Zelfs als je slaapt of tv kijkt, ben je calorieën aan het verbranden. Als je beweegt, verbruik je nog meer energie. Welke sporten zijn het meest effectief?

3. Slank en fit in 18 minuten

​Slank en fit worden wilden we in 2016 ook weer allemaal. Maar het liefst in zo weinig mogelijk tijd. Met deze korte, maar zeer effectieve thuis-workout.

4. Wat te doen bij een spierscheur of verstuiking?

Voet verzwikt of verstuikt? Spier verrekt of gescheurd? Soms weten we het niet zo precies. Hier krijg je antwoord op al je vragen.

5. Wat je tegen lage rugpijn kan doen

Lage rugpijn is een veel voorkomend en vaak pijnlijk fenomeen: acht van de tien volwassenen krijgen er ooit mee te maken. Je kunt er zelf veel aan doen om lage rugpijn te voorkomen en om herstel te bevorderen.

6. 6 voordelen van planken

Heb jij de ‘plank’ al toegevoegd aan je sportroutine? Deze oefening ziet er simpel uit, maar is veel zwaarder dan je denkt. Je traint er je bijna je hele lichaam mee

7. Daarom is wandelen zo gezond

Dagelijks minstens een half uurtje lopen, daar kan geen pil tegenop. Hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter. En wandelen is heel goed voor je humeur.

8. Conditie verbeteren in 7 stappen

Om een matige conditie te verbeteren, hoef je echt niet dagelijks intensief te sporten. Maak het jezelf niet te moeilijk en hou het bij een simpele, planmatige aanpak. Zeven stappen om je conditie op te bouwen.

9. Steek in je zij

Voor veel sporters - zeker hardlopers - is het een bekend fenomeen: de steek in de zij. Het is een scherpe stekende pijn, net onder je ribbenkast.

10. Zo slecht is het knakken met je vingers

Er doet een verhaal de ronde dat je door regelmatig je gewrichten te knakken reuma kunt krijgen, maar zo ongezond is het nu ook weer niet.

Auteur 
  • Jolanda Niemantsverdriet