'Kwart Nederlanders registreert beweging'

Getty Images

De helft van de Nederlanders is de afgelopen drie jaar bewuster gaan leven. In deze periode is men vooral minder alcohol gaan drinken, minder gaan eten en meer gaan letten op de mentale gezondheid. Deze bewustwording zorgt er mede voor dat een kwart van de Nederlanders dagelijkse beweging registreert.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.020 Nederlanders.

Nederlanders kiezen een bewuster leven

Nederlanders hebben de afgelopen drie jaar massaal gekozen voor een bewuster leven (52 procent). Dit is met name het geval bij de leeftijdsgroep tot 35 jaar (58 procent). 50-plussers kiezen er minder vaak voor (48 procent). Bewuster leven uit zich over het algemeen in gezonder en bewuster omgaan met voeding en meer bewegen. Voor 54 procent geldt dat een gebeurtenis in de omgeving heeft gezorgd voor de verandering, zoals ziekte, het overlijden van naasten of het krijgen van (klein)kinderen.

Minder alcohol

Nederlanders drinken de afgelopen drie jaar vooral minder alcohol (40 procent), letten meer op de mentale gezondheid (35 procent) en eten minder (34 procent). Daarnaast wordt er in Nederland minder gerookt. Vier op de tien rokers rookt minder sigaretten dan drie jaar geleden, terwijl een op de tien aangeeft meer te roken.

Registreren dagelijkse beweging

Een op de vier Nederlanders (23 procent) registreert af en toe dagelijkse beweging. Eén op de twintig Nederlanders doet dat altijd. De penetratie van de smartphone heeft gezorgd voor deze populariteit. Vier op de tien gebruikt hiervoor namelijk de smartphone. Een kwart gebruikt een stappenteller.

Een op de tien Nederlanders slaat bovendien de gezondheidsdata (beweging, sport en lichaamsfuncties bijvoorbeeld) uit diverse apparaten en apps op één locatie op. Hiervoor worden Apple Health (12 procent), Google Fit (11 procent) en Samsung S Health (11 procent) het meest gebruikt. Mannen zijn hierin actiever dan vrouwen.

Auteur 
Bron 
  • Multiscope