vrijdag, 22 januari 2021

Twitterspreekuur over maagproblemen

BAARN - Eén op de vier Nederlanders heeft wel eens last van maagproblemen. Deze mensen hebben behoefte aan goede informatie en het uitwisselen van ervaringen. De Maag Lever Darm Stichting lanceert daarom een nieuwe website. Als kick-off van de site wordt er 28 april een twitterspreekuur over maagproblemen gehouden.

Maagproblemen die veel voorkomen zijn zure oprispingen, pijn in de maag, misselijkheid, pijn achter het borstbeen en een opgeblazen gevoel. Voeding en leefstijl kunnen een rol spelen bij het ontstaan ervan. Daarnaast kunnen verschillende maagziekten leiden tot maagklachten. Soms worden klachten veroorzaakt door brandend maagzuur (reflux) of een maagslijmvliesontsteking (gastritis). Een andere mogelijke oorzaak van maagproblemen is een maagzweer.  

De nieuwe site van de Maag Lever Darm Stichting, www.maagproblemen.info, bevat uitgebreide informatie over maagklachten en maagaandoeningen. Daarnaast vind je er tips om maagproblemen te verminderen of te voorkomen.
 
Twitterspreekuur
Tijdens het Twitterspreekuur op donderdag 28 april van 12.30 tot 13.30 uur, kunnen mensen vragen stellen over maagproblemen aan www.twitter.com/mldstichting. De conversatie is te volgen via de hashtag #maagproblemen. De tweets worden beantwoord door medische voorlichters van de MLDS.