zondag, 22 mei 2022

Rookverbod goed voor singles

Het rookverbod dat morgen (1 juli) ingaat, kan het hoge aantal singles in Nederland misschien terugdringen. Rokers blijken namelijk minder kans te hebben op een relatie. Dit wijst een onderzoek onder 2443 leden van relatiebemiddelingssite Parship.nl uit.

Het rookverbod is voor bijna 12 procent van de Nederlandse rokers aanleiding om te stoppen met roken. Singles die stoppen met roken, zullen dan sneller een nieuwe partner vinden, aldus Parship.nl. Uiteindelijk geeft één op de vijf rokers hun gewoonte op voor de partner.

Rokers beperken hun eigen markt waarin ze eventueel een nieuwe partner kunnen vinden. Een kwart van de singles geeft namelijk aan het een enorme afknapper te vinden als hun date blijkt te roken. Al is de ander dan niet per definitie afgeschreven. Ongeveer 16 procent van de niet-rokers heeft geen bezwaar tegen een rokende partner.

In de jaren '70 rookte 60 procent van de volwassen Nederlandse bevolking. Dat is over de jaren gedaald tot 28 procent. Verwacht wordt dat het rookverbod voor een daling van nog 2 procent zal zorgen. Ruim driekwart van de rokers geeft wel aan in de toekomst te willen stoppen met roken.

Bron(nen):
  • Parship