Meditatie challenge dag 4: Vergeving

Getty Images

Het leven zit vol conflicten en teleurstellingen. Velen van ons hebben mentale beschadigingen opgelopen: bijvoorbeeld een moeder die te weinig aandacht voor je had. Of een geliefde die is vreemdgegaan of uit je leven verdween, net toen je die persoon het meeste nodig had. Of je bent een flink geldbedrag verloren. Het komt allemaal voor in een mensenleven. Het kan je lang bezighouden. Je kunt wrok koesteren en zweren dat je nóóit meer… Of je kunt vergeven.

Vergeven is iets anders dan verzoenen, je hoeft het niet bij te leggen. Het is een innerlijk proces waarbij je de ander niet nodig hebt. Vergeven is het loslaten van alle hoop op een beter verleden.

Doe het niet omdat het moet, of omdat je bang bent iemand te verliezen, of omdat je eigenlijk nog veel bozer bent op jezelf dan op de dader. Vergeef ook jezelf. Vergeef vooral jezelf. Wil je het proberen met deze meditatie over vergeving?

Dit is de vierde meditatie in onze challenge 'In één week rust in je hoofd'. Een overzicht van alle meditaties vind je hier.

Deze meditatie challenge organiseren we in samenwerking met de Meditation Moments App van Michael Pilarczyk. Je kunt deze gratis downloaden in de appstores.

Auteur 
  • Franca van Dalen