Chocolade is een superfruit

Getty Images

BAARN - We weten allemaal dat fruit boordevol goede stofjes zit, zoals antioxidanten. Maar uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat er meer flavonolen en polyfenolen zitten in chocolade dan in fruit. Deze stoffen kunnen helpen tegen onder andere kanker.

De onderzoekers van het Hershey Center for Health & Nutrition vergeleken cacao met fruitpoeder en zagen dat er per gram meer antioxidanten in de cacao te vinden was.

Hierna vergeleken ze fruitsappen met warme chocolade melk, cacao en pure chocolade. En wat bleek? In cacao en pure chocola blijken meer flavonolen en polyfenolen te zitten dan in fruitsap. Alleen in de warme choco zat weinig van dat al, waarschijnlijk door het oplosbaar maken van de chocolade. De onderzoekers noemen chocolade daarom een 'superfruit'.

Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers zou je denken, al is het betreffende onderzoekscentrum wel verbonden aan een grote chocoladeboer in Amerika. Er staat dan ook weinig vermeld in het onderzoek over de nadelen van chocolade, zoals de hoeveelheid vet die het bevat.

Het onderzoek verschijnt in wetenschappelijk tijdschrift Chemistry Central Journal.

Bron 
  • Physorg.com